Nous ajuts per a rehabilitar els habitatges

Dimarts, 11 de juny de 2019 a les 12:00

La ciutadania podrà sol·licitar les noves subvencions fins al pròxim divendres 20 de setembre

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va publicar el passat divendres 7 de juny una nova convocatòria de subvencions per a fomentar la rehabilitació dels edificis residencials. Els nous ajuts subvencionen actuacions relacionades amb la conservació, l’adequació de l’eficiència energètica i la sostenibilitat i la millora de la seguretat d’utilització i l’accessibilitat.

Com a requisits, els habitatges han de complir els següents criteris d’antiguitat: per a les actuacions de conservació dels fonaments o l’estructura, els edificis han d’haver estat construïts abans de l’any 1996 i per als treballs de conservació de terrats o façanes i d’adequació de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, els habitatges han d’haver estat acabats abans de l’any 2007. Pel que fa a les actuacions de millora de la seguretat d’utilització i l’accessibilitat, no s’estableix cap requisit d’antiguitat.

Així mateix, cal que, com a mínim, el 70% de la superfície construïda sobre rasant de l’edifici estigui destinada a habitatge i un mínim del 50% d’aquests habitatges han de ser el domicili habitual i permanent de les persones propietàries o arrendatàries en totes les fases del procediment o en el cas dels habitatges unifamiliars, en el moment de sol·licitar la subvenció.

La quantitat de la subvenció atorgada no podrà superar els 3.000 euros per habitatge, en el cas de les actuacions de conservació, els 4.000 euros, en el cas dels treballs de millora de la seguretat d’utilització i l’accessibilitat, o els 6.000 euros, en el cas de les actuacions d’adequació de l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

El termini per presentar les sol·licituds s’allargarà fins al pròxim divendres 20 de setembre. Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Comarcal d’Habitatge enviant un correu electrònic a habitatge@vallesoriental.cat o trucant al telèfon 93 860 07 00.

Darrera actualització: 11.06.2019 | 13:47