Nou tractament fitosanitari als plataners de Sant Antoni de Vilamajor per controlar la plaga del tigre

Dimecres, 6 de juliol de 2022 a les 10:00

L'actuació es farà la nit del 7 al 8 de juliol entre les 23:00 i les 05:00 h amb afectació al c. Sant Antoni i a l'av. Catalunya.

La Regidoria de Medi Ambient informa que a partir de les 23 h del pròxim dijous 7 de juliol i durant la nit del dia 8, es durà a terme un tractament fitosanitari als plataners de Sant Antoni amb l'objectiu de controlar la plaga del tigre del plàtan.

Aquesta actuació anirà a càrrec de l'empresa Fitonatur, especialitzada en el control de plagues de vegetals, i afectarà els arbres plataners del carrer Sant Antoni i a l'avinguda Catalunya.

La finalitat d'aquest tractament és tractar la plaga del tigre del plàtan (Corythuca ciliata), per tal d'evitar els danys en les fulles dels plataners. És un insecte voraç d'uns quatre mil·límetres en estat adult, originari dels Estats Units, que fa molts anys que es troba en els plàtans de Catalunya. I s'alimenten dels sucs de les fulles, creant la despigmentació d'aquestes fins a quedar de color groc i cauen a terra massivament.

L'actuació es fa amb un equip atomitzador i amb la tècnica de polvorització per arribar a qualsevol part de l'arbre i en horari nocturn amb la voluntat de generar les mínimes molèsties possibles entre els veïns i veïnes.

L'ajuntament agraeix la comprensió per part de la ciutadania en el desenvolupament d'aquestes tasques preventives, necessàries per al bon estat de salut de les persones i de l'arbrat municipal.

Es pot consultar la fitxa tècnica amb tota la informació sobre el tractament que es durà a terme.

Darrera actualització: 06.07.2022 | 10:00

Imatges