Neix el projecte de les trobades intergeneracionals per apropar les persones residents de les residències de Sant Antoni de Vilamajor amb els i les joves de l'Institut Vilamajor

Dijous, 16 de novembre de 2023 a les 11:30

Una iniciativa impulsada per les regidories de Benestar i Família i de Gent Gran de l'Ajuntament i que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

Recentment, les regidories de Benestar i Família i de Gent Gran de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, amb la col·laboració de la treballadora social de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, han posat en marxa una iniciativa per apropar la gent gran de les residències amb els i les joves de l'Institut Vilamajor.

El projecte busca connectar aquests dos segments i que l'alumnat pugui conèixer i empatitzar amb les necessitats de les persones grans, descobrir de primera mà què passa en aquesta etapa de la vellesa, quines dificultats tenen, així com conscienciar i informar sobre els maltractaments de la gent gran...

La setmana passada, les treballadores socials dels dos municipis, van visitar el centre de secundària per presentar aquest projecte de treball intergeneracional. En aquesta primera sessió, es va presentar el projecte a l'alumnat de segon d'ESO amb la finalitat d'explicar les necessitats de les persones grans i el treball i les prioritats d'aquestes àrees amb les residències del municipi.

Així mateix, els van proposar un repte de participar en un espai d'intercanvi de coneixements que faran conjuntament amb quatre persones residents de la residència Sauleda. Un cop exposat el context del projecte, l'alumnat va acceptar el repte de convidar a través d'un vídeo, als usuaris de les residències per poder fer una trobada a l'Institut. Aquesta primera trobada busca un primer contacte i de posada en comú, per parlar de temes i de les diferències intergeneracionals del curs de la vida on l'alumnat va mostrar un gran interès per acceptar el repte i molta empatia cap a les persones grans.

El pròxim dia 1 de desembre es durà a terme la primera sessió amb la residència Sauleda i paral·lelament, també s'està gestionant la proposta amb la resta de residències de Sant Antoni de Vilamajor per tal de poder fer créixer la iniciativa i mantenir les jornades intergeneracionals a l'Institut Vilamajor.

Darrera actualització: 16.11.2023 | 12:08

Imatges