Neix el Cinefòrum del Grup de Cinema de la Biblioteca format per l'Ateneu Popular i Viladones amb el suport de la Biblioteca Joana Raspall i Juanola i l'Ajuntament per visibilitzar les pel·lícules de dones directores

Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 14:15

Amb una projecció mensual fins al maig i aquest divendres es projectarà la pel·lícula "Una pastelería en Tokio" a les 19.30 h a la Sala.

Aquest mes de gener s'ha posat en marxa el Grup de Cinema de la Biblioteca que neix de la idea d'un grup de persones aficionades al cinema per visibilitzar el paper de les dones directives en el món cinematogràfic. Una iniciativa de col·laboració entre les entitats de l'Ateneu Popular de VilamajorViladones amb l'aixopluc i el suport de la Biblioteca Joana Raspall i Juanola i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i la Diputació de Barcelona.

La projecció de la pel·lícula "Alcarràs" emmarcada en la Festa Major d'hivern 2023, va ser la primera projecció d'aquest cinefòrum que pretén instaurar-se en el nostre municipi.

Aquest divendres, dia 27 de gener tindrà lloc la segona pel·lícula "Una pastelería en Tokio" a les 19.30 h a la Sala, una perla que va ser la pel·lícula d'inauguració de la Secció Un Certain Regard del Festival de Cannes 2015 i exhibida també al Festival de Cinema Internacional de Toronto i de Valladolid.

De moment, està prevista una projecció mensual a la Sala i coincidint amb l'últim divendres de mes, fins al mes de maig, on s'oferirà una programació diversa i de diferents temàtiques. Entre les pel·lícules destaquem "La novia del desierto", "El sueño de Gabrielel", "Carmen y Lola"... La programació de les projeccions es podrà consultar mensualment a l'agenda del web municipal i a través de les xarxes i els canals de comunicació de l'Ajuntament.

Un cinefòrum per reivindicar les pel·lícules dirigides per dones, que neix de l'observació de Viladones a través de la pàgina web Filmaffinity, on detecten que de les 500 pel·lícules millors valorades de tota la història del cinema, la primera que està dirigida per una dona ocupa la posició 275 i la segona i última de la llista, ocupa el 347è lloc.

Darrera actualització: 25.01.2023 | 14:43