Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a tot Catalunya

Divendres, 12 de març de 2021 a les 08:15

A partir del 15 de març amb novetats a la mobilitat comarcal, en l'obertura de comerç el cap de setmana, en l'esport i en les activitats recreatives.

A partir del dia 15 de març es posen en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada per la Covid-19.

Una setmana més, la situació de descens continuat de la corba pandèmica permet avançar en el procés de recuperació d'activitats d'una manera progressiva i amb cautela, com marca la lenta davallada dels indicadors epidemiològics que caracteritza aquesta tercera onada, i la necessitat de preservar el correcte funcionament del sistema sanitari.

Entre les més noves mesures destacades hi ha la mobilitat: el confinament comarcal passarà a ser autonòmic, sempre que els desplaçaments es facin només amb persones de la mateixa bombolla de convivència. Per a grups de diferents bombolles de convivència, es mantindrà el confinament comarcal.

Les mesures aprovades avui tindran una vigència de 14 dies, fins al 29 de març, i seran revisables segons l'evolució de la pandèmia,

A continuació en detallem les novetats.

  • Pel que fa al comerç també hi ha novetats, ja que les botigues i comerços no essencials de menys de 800m2 podran tornar a obrir tota la setmana, inclosos els caps de setmana. L'única limitació és que no podran superar el 30% del màxim aforament permès.
  • En l'àmbit esportiu es permetran totes les competicions esportives i, a excepció de les competicions estatals, internacionals i professionals hi podrà haver públic amb mesures com seient pre-assignat.
  • A més, s'obrirà parcialment l'activitat a les sales de joc i en cultura es podran realitzar gales, entregues de premis i festivals.
  • Finalment, seguiran vigents tant la prohibició d'obrir la restauració a partir de les 17 hores (excepte servei a domicili o per emportar), com el toc de queda nocturn (de 22 a 06 h).

Per a més informació consulta aquest enllaç o la infografia adjuntada.

Darrera actualització: 12.03.2021 | 08:16