Manifest del Baix Montseny

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 09:50

Els ajuntaments del territori Baix Montseny s’organitzen per constituir la Comunitat de Municipis del Baix Montseny.

Tretze alcaldes, entre ells l’alcalde Raül Valentín del Valle  i diferents regidors del consistori, juntament amb una quarantena de personalitats han signat un manifest per reivindicar el Baix Montseny com una realitat diferenciada.

Aquesta iniciativa és impulsada per el poeta i escriptor Pau Gener i l’historiador Andreu Pujol. Al manifest reivindiquen aquesta comarca natural com una realitat diferenciada i “la necessitat d’estructurar aquest territori d’acord amb la seva idiosincràsia”.

Cada cop que s’ha posat a debat l’organització territorial de Catalunya, al Baix Montseny hi ha hagut moviments des dels ajuntaments i la societat civil, que n’han demanat el reconeixement i l’estructuració jurídica.

Davant la pandèmia Covid-19 s’ha vist com des de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, es reconeixia el Baix Montseny com un àmbit diferencial per harmonitzar les fases del confinament. Però finalment la decisió política des del govern estatal no ha mantingut aquesta divisió, deixant en fase 0 a la zona del Baix Montseny.

És per aquest motiu que els ajuntaments del territori Baix Montseny s’han organitzat de forma conjunta una vegada més per tal de constituir la Comunitat de Municipis del Baix Montseny.

Podeu consultar el manifest al document adjuntat o en el següent enllaç. 

Darrera actualització: 18.05.2020 | 13:24