Les passejades històriques "Els orígens de la Vilanova de Vilamajor" i "L'aeròdrom militar d'Alfou" van apropar la història de Sant Antoni de Vilamajor durant la Festa Major d'estiu 2021

Dijous, 2 de setembre de 2021 a les 09:30

Emmarcades en les accions del projecte de recuperació de la memòria democràtica i organitzades per la regidoria de Cultura.

Des de la regidoria de Cultura es van organitzar dues passejades històriques que formaven part de la programació de la Festa Major d'enguany amb la finalitat d'oferir propostes culturals i d'història local.

El passat dissabte 21 i el diumenge 22 d'agost, els vilamajorins i vilamajorines van tenir l'oportunitat d'apuntar-se a les passejades històriques per conèixer la història de la vila guiades per l'historiador Jordi Nogúes:

  • "Els orígens de la Vilanova de Vilamajor": els orígens romans van ser el fil conductor d'aquesta passejada històrica. Es van visitar els racons que han configurat el passat del nostre municipi: restes romanes a Sant Antoni de Vilamajor? Testimonis de l'època comtal? Les persones assistents van poder trobar la resposta a totes les qüestions i van descobrir la part històrica del nostre llegat, així com veure els espais emblemàtics i el model 3D de la Vilanova de Vilamajor a l'època medieval. També es va comptar amb la participació de l'entitat "Acers trempats" que van formar part de la passejada i van teatralitzar i ambientar els espais històrics medievals.
  • "L'aeròdrom militar d'Alfou": les persones assistents van poder gaudir d'aquesta passejada guiada i dels espais i construccions que queden a la zona de l'antic aeròdrom republicà d'Alfou. Van poder transportar-se en el temps a través del vídeo de presentació de la recreació tridimensional dels avions Gruman G-23 "Delfin", els emblemàtics bombarders i únics a la zona de la Guerra Civil Espanyola, un dels trets diferencials d'aquest aeròdrom. L'aeròdrom d'Alfou representa un valuós patrimoni i testimoni de la història més recent de la comarca i del país. Es conserven les pistes ara cultivades, les masies que feien funcions de caserna i quatre dels refugis. El refugi de l'Estat Major es va utilitzar com a zona d'explotació micològica en la dècada dels anys 60 del segle passat.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor continua treballant i apostant en el projecte de recuperació de la memòria democràtica al municipi amb la finalitat de dignificar la història i els espais que la formen.

Podeu observar les fotografies adjuntades a la galeria de les passejades, cedides per Jordi Picorrelli i algunes per Acers Trempats.
Darrera actualització: 02.09.2021 | 09:31