L'associació de Protecció Civil de Sant Antoni de Vilamajor signa l'escrit de greuges de l'AVPC enviat al vicepresident amb funcions de President de la Generalitat de Catalunya

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 09:15

Amb la finalitat de mostrar el malestar pel tracte rebut i demanar el reconeixement dels voluntaris i voluntàries com a personal essencial per ser vacunat contra la Covid-19.

Les associacions de voluntaris de protecció civil de Catalunya denuncien el menyspreu per part de la Generalitat des de fa anys i asseguren que el tracte que reben s'ha agreujat durant la pandèmia.

I amb aquesta finalitat envien una carta al vicepresident en funcions, Pere Aragonès, on reclamen que es reconegui els més de 1.600 voluntaris i voluntàries que hi ha arreu del territori com a personal essencial i se'ls vacuni contra la covid-19.

L'associació de voluntàries i voluntàries de Protecció Civil de Sant Antoni de Vilamajor, també signa l'escrit de greuges, on demanen que de manera urgent es portin a terme les accions següents:

  • L'obertura de línies d'ajudes i/o subvencions per part de la Generalitat de Catalunya dirigides a les AVPC per a l'adquisició de material necessari per a la realització de les seves activitats i pel foment i manteniment de les entitats.
  • Realització d'acords i/o convenis directes de la Generalitat amb les AVPC per a la realització de les tasques i accions pròpies, en comptes de prioritzar entitats terceres.
  • Reconeixement del voluntariat de protecció civil com a personal essencial.
  • Vacunació de la Covid-19 a tot el personal voluntariat de protecció civil, com a persones essencials.
  • Creació d'una taula de diàleg permanent entre la DGPC i una representació de les AVPC catalanes.
  • Tenir un lloc de representació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en situacions d'emergència d'àmbit supramunicipal
  • Oferir més places anuals dels cursos bàsics de protecció civil.
  • Descentralitzar la formació contínua del voluntariat de protecció civil, acostant els cursos al territori en comptes de centralitzar-la a l'ISPC i incrementar l'oferta formativa.

Les AVPC tenen com a finalitat treballar en l'àmbit de la protecció civil i de col·laborar amb les diferents administracions competents aportant a la societat l'esforç propi del voluntariat desinteressat en benefici de la comunitat.

Podeu consultar l'escrit de greuges a la nota de premsa adjuntada en els documents.

 

Darrera actualització: 27.04.2021 | 09:35