L'Ajuntament col·labora amb el nou conte "Sopa de petons" del projecte literari "Cap infant sense conte" que enguany commemora el seu 10è aniversari

Divendres, 19 d'abril de 2024 a les 11:30

Els exemplars s'han repartit a l'Escola Joan Casas i al Racó del SIS i també estan disponibles a l'OAC de l'Ajuntament, a la Biblioteca municipal, al Casal de la Gent Gran i al Casal Sociocultural – Escoles Velles.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha col·laborat per cinquè any consecutiu amb la iniciativa "Cap infant sense conte". Aquest projecte educatiu, que enguany celebra el seu desè aniversari, va néixer amb l'objectiu de fomentar i fer arribar la lectura a tots els infants, independentment de la seva condició social o econòmica, així com fomentar l'ús de la llengua catalana i la creativitat dels infants. 

Un projecte sense ànim de lucre que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, empreses, ajuntaments i entitats i en el qual s'han imprès 100.000 exemplars, una xifra rècord que demostra el gran interès que ha despertat el projecte.

A més de la publicació anual d'un conte per Sant Jordi, el projecte "Cap infant sense conte" també organitza tallers, xerrades, concursos i altres activitats per fomentar la lectura entre els més petits. La seva web, www.capinfantsenseconte.org, és un espai on es poden trobar tots els contes publicats fins ara, així com recursos pedagògics per a les escoles.

Sopa de petons
En aquesta desena edició, la iniciativa ha publicat un conte titulat "Sopa de petons" que vol promoure els valors de la igualtat i l'equitat i que, a més, vol reforçar la idea que l'esforç i la col·laboració amb els altres són necessaris per vèncer les dificultats i assolir els objectius que es proposin". Una història sobre la igualtat, l'esforç i la família, arriba a les mans de milers d'infants per Sant Jordi.

Aquest conte infantil ha estat escrit per Toni Argent i les il·lustracions han anat a càrrec de Silvana Jiménez, estudiant de 2n d'ESO de la Garriga. Una de les característiques principals d'aquesta publicació és que, excepte la portada, tot el conte és en blanc i negre per tal que cada infant pugui pintar-lo.

Exemplars a Sant Antoni de Vilamajor
Els exemplars que ha rebut l'Ajuntament s'han repartit a l'Escola Joan Casas per cada alumnat i també als infants del Racó del SIS, el Servei d'Intervenció Socioeducativa.

  • La resta de còpies estan disponibles per agafar a diversos equipaments municipals: a l'OAC de l'Ajuntament Can Perpunter, a la Biblioteca Joana Raspall i Juanola, al Casal Sociocultural – Escoles Velles i al Casal de la Gent Gran Can Monteys.

Des del Consistori creiem fermament en el poder transformador de la cultura i l'educació i per aquest motiu donem suport i col·laborem amb projectes com aquests, ja que amb la força de la col·laboració i la solidaritat és possible aconseguir grans fites.

Darrera actualització: 19.04.2024 | 13:17