L'Ajuntament reparteix 500 cendrers per evitar la proliferació de burilles a la via pública i conscienciar a la ciutadania

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 15:45

Disponibles a l'OAC de l'Ajuntament i al Casal sociocultural Escoles Velles de Sant Antoni de Vilamajor.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, mitjançant la regidoria de Sostenibilitat, repartirà 500 cendrers de butxaca per combatre l'incivisme de llençar les burilles al carrer.

Aquesta iniciativa neix per combatre l'acte incívic de tirar burilles al carrer, mantenir la via pública més neta i conscienciar a les vilamajorines i els vilamajorins.

Les burilles de cigarreta són un dels residus més abundants i contaminants, tant en entorns naturals com urbans. El paper que embolica el tabac pot contenir més de 5.000 compostos químics que poden causar greus impactes ambientals. A més a més, els filtres triguen a descompondre's entre deu i quinze anys. La millor alternativa és deixar de fumar o, si no, portar un envàs al damunt per dipositar les burilles.

Els cendrers que es reparteixen són de butxaca i reutilitzables, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n'han editat 500 unitats amb l'escut oficial d'enguany amb motiu del Bicentenari de la creació del primer Ajuntament de la Vilanova de Vilamajor.

Aquesta setmana s'ha posat en marxa la iniciativa i s'han facilitat dos punts de recollida:

  • Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC)
  • Casal sociocultural – Escoles Velles.
     
Darrera actualització: 11.05.2022 | 15:58

Imatges