L'Ajuntament recorda l'obligatorietat de netejar les parcel·les periòdicament per evitar risc d'incendis i plagues

Divendres, 31 de març de 2023 a les 11:30

Amb la publicació del BAN on recorda que el seu incompliment serà objecte de sancions urbanístiques.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha publicat el BAN per informar i recordar a totes les propietàries de parcel·les, la seva obligació de mantenir-les sempre netes i garantir les condicions de seguretat, salubritat i ornament públic adients.

La legislació vigent estableix que s'han de retirar les males herbes, les escombraries i els residus. Les parcel·les s'han de mantenir lliures de vegetació seca, per tal d'evitar el perill d'incendi, fet especialment perillós en temporada d'alt risc d'incendi, entre el 15 de març i el 15 d'octubre de 2023.

A més, el mal estat d'aquestes pot suposar la proliferació d'animals com rates o serps i causar molèsties al veïnat per males olors o plagues d'insectes.

D'aquesta manera, es recorda a la ciutadania la necessitat de realitzar neteges periòdiques de les parcel·les, i especialment en aquestes dates de cara a l'estiu i abans de Sant Joan. On s'informa també que el seu incompliment serà objecte de sancions urbanístiques. 

A més, es recorda a la ciutadania que des del 15 de març al 15 d'octubre de 2022, està prohibit fer foc sense autoritzacions de crema, per tal de prevenir els incendis forestals. Per aquest motiu no es podrà encendre cap foc; llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de cap mena; llençar objectes que continguin foc (coets, petards...); ni la utilització de bufadors i similars, ni als terrenys forestals ni als que es troben a la franja de 500 metres que els envolta.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 11:43