L'Ajuntament de SAV coordinarà les accions de voluntariat

Diumenge, 15 de març de 2020 a les 19:00

Seguint les instruccions del Departament de Salut, l'Ajuntament coordinarà el voluntariat. S'ha habilitat un correu electrònic: voluntaries@savilamajor.cat.

Davant la situació actual, han estat moltes les entitats de joves, culturals o socials del nostre municipi que han fet un pas endavant per oferir-se com a voluntàries i voluntaris. L'Ajuntament, i seguint les recomanacions del Departament de Salut, recorda que el voluntariat en l'àmbit sanitari queda totalment desaconsellat, pel perill que la persona voluntària es transformi en un agent transmissor, mentre que el voluntariat en l'àmbit social ha de quedar organitzat segons les directrius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En aquest sentit, cal destacar que és necessari que aquestes iniciatives:

  • Estiguin corrdinades pels poders públics locals competents.
  • Es comuniquin oportunament a l'autoritat competent per a la seva coordinació.
  • Respectin estrictament les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d'ordre públic.
  • Articulin accions que puguin desenvolupar-se des de l'acció voluntària no profesional, complementant l'acció dels i les professionals competents per fer-ho.
  • Estiguin en permanent contacte amb les autoritats locals.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor vol agrair públicament totes aquestes iniciatives altruistes i desinteressades que han sorgit al nostre municipi, demostrant la solidaritat de SAV. I us recorda que qui vulgui oferir-se com a voluntari ha d'enviar un correu a l'adreça indicada amb la seva disponibilitat i el telèfon.

Per a més información, podeu consultar l'arxiu adjunt o l'enllaç http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus.

Darrera actualització: 15.03.2020 | 19:06