L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor redueix un total de 27 tones d'emissions de CO₂ gràcies a la flota de vehicles elèctrics municipals, especialment amb l'escombradora elèctrica

Divendres, 1 d'abril de 2022 a les 10:00

Segueix l'aposta de l'equip de govern a favor de la sostenibilitat mediambiental per impulsar la mobilitat sostenible al municipi.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor compleix la seva aposta pel medi ambient i redueix emissions de CO₂ gràcies a l'actual flota de vehicles elèctrics municipals que permeten la mobilitat sostenible.

L'escombradora elèctrica de la Brigada Municipal, el vehicle elèctric amb la cooperativa "Som Mobilitat" compartit amb la ciutadania i les tres bicicletes elèctriques entregades per la Diputació de Barcelona, han aconseguit reduir les emissions de CO₂ durant el darrer any.

En total, s'han calculat aquestes emissions de CO₂ amb una reducció de 27 tones, a més de la manca de despesa en combustible.

La Dulevo D.Zero 2, l'escombradora 100% elèctrica incorporada a la flota de vehicles de la Brigada municipal durant el maig de l'any passat, és el vehicle que més estalvi ha generat: una reducció de les emissions de CO₂ de 25 tones i un estalvi de 9.000 l gasoil.

Amb aquestes xifres, el Consistori vol donar exemple de potenciar la mobilitat sostenible d'empreses i particulars. I en aquest sentit, a Sant Antoni de Vilamajor, tots els vehicles amb el distintiu de zero emissions gaudeixen d'un 75% de bonificació a la quota de l'impost de vehicles de tracció mecànica i els vehicles amb distintiu de categoria ECO, d'una bonificació del 50% a l'impost.

Així mateix, es preveu que aquesta xifra d'estalvi en emissions augmenti amb projectes com la recent instal·lació de plaques solars a l'Escola Joan Casas, que permetran compartir l'electricitat amb la resta d'equipaments municipals del nucli.

L'equip de govern impulsa des del primer dia una mobilitat sostenible i l'objectiu és continuar reduint les emissions de CO₂ i potenciar aquesta mobilitat al municipi
per lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

Darrera actualització: 01.04.2022 | 09:43

Imatges