L'Ajuntament commemora el 28J Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s’adhereix avui, 28 de juny, a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.  

La lectura del Manifest a les 20.30 h a la plaça 1 d’octubre de 2017 anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat Elena Pino, la regidora de Sant Pere, Carla Blasco,  i l’entitat Viladones. La Irina Bellavista donarà el toc musical a l’acte.

L’activitat programada per avui a part de la lectura del Manifest, és la presentació del llibre Transitem a la Biblioteca Joana i Raspall de Sant Antoni de Vilamajor a les 19 h.

El proper dissabte 2 de juliol es podrà veure la pel·lícula Pride al Patronat a les 22h.

Perquè commemorem el dia internacional LGTBIQ+ el 28 de juny?

En el Dia Internacional de l’Orgull  Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+), es commemoren el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.

La comunidat LGBTI es va oposar i es va produir un enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de recolzament a les persones agredides va ser immediata: milers d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament i, van contribuir així, al naixement del Gay Liberation Front.”

 

Darrera actualització: 30.06.2022 | 09:48

Imatges