L'ajuntament aplicarà un tractament fitosanitari als plataners de Sant Antoni

Dilluns, 3 d'agost de 2020 a les 11:00

L'actuació es farà la nit del 4 al 5 d'agost a partir de les 23 h.

La Regidoria de Medi Ambient informa que a partir de les 23 h del pròxim dimarts 4 d'agost i durant la nit del dia 5, es durà a terme un tractament fitosanitari als plataners de Sant Antoni amb l'objectiu de controlar la plaga del tigre del plàtan.

Aquesta actuació anirà a càrrec de l'empresa Fitonatur, especialitzada en el control de plagues de vegetals, i afectarà els arbres dels següents carrers:

  • carrer Sant Antoni
  • plaça de la Vila
  • carrer Balmes
  • carrer Joaquim Filbà
  • plaça 11 de setembre

L'objectiu d'aquest tractament és tractar la plaga del tigre del plàtan (Corythuca ciliata), per tal d'evitar els danys en les fulles dels plataners. És un insecte voraç d'uns quatre mil·límetres en estat adult, originari dels Estats Units, que fa molts anys que es troba en els plàtans de Catalunya. I s'alimenten dels sucs de les fulles, creant la despigmentació d’aquestes fins a quedar de color groc i cauen a terra massivament.

L'actuació es fa amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l'arbre i en horari nocturn amb la voluntat de generar les mínimes molèsties possibles entre els veïns i veïnes.

L'ajuntament agraeix la comprensió per part de la ciutadania en el desenvolupament d'aquestes tasques preventives, necessàries per al bon estat de salut de les persones i de l'arbrat municipal.

Darrera actualització: 03.08.2020 | 10:59