L’Ainhoa i l’Asier, dos joves germans de Sant Antoni que participen a la final del Campionat d’Escacs d’Espanya

Dimecres, 5 d'agost de 2020 a les 10:30

Amb representació de la Federació Catalana d’escacs.

L'Ainhoa i l'Asier són dos germans i veïns de Sant Antoni de Vilamajor que representen a la Delegació Catalana d'escacs a la final del Campionat d'Espanya 2020.

L'Ainhoa té 15 anys i l'Asier 14, estudien a l'Institut Vilamajor i comparteixen la mateixa afició pels escacs. Aquesta afició els hi ve de ben petits, quan l'Ainhoa amb 5 anys començava a jugar als escacs juntament amb el seu germà.

Quan tenien 7 i 5 anys ja van començar a entrenar en el Club d'Escacs de Llinars i dins del seu currículum escaquístic han jugat durant molts anys representant la Federació Catalana d'Escacs en les diverses categories del Campionat d'Espanya i en molts tornejos internacionals: a l'Actiu ciutat de Canovelles, a l'Obert torneig internacional Ciutat de Badalona, al torneig Internacional Sunway de Sitges, al Ciutat de Manacor a Mallorca, a l'Open Internacional de Llobregat, entre d'altres...

Amb nou anys l'Ainhoa assolia el seu primer premi per quedar primera fèmina a l'Open de Primavera de Llinars dins de la categoria infantil. El 2015 va ser primera fèmina de la comarca a la fase prèvia dins la categoria sub-10 i l'any 2018 destaca pel primer torneig de veterans contra fèmines i proclamant-se guanyadora en aquest tipus de matx entre dones i homes. Actualment està dins del Programa de Tecnificació de la Federació Catalana d'Escacs i ha tornat a quedar campiona absoluta de la comarca amb la plaça becada per a la final de Catalunya d'escacs, torneig que està actualment ajornat a causa de la Covid-19 i on el seu germà Asier també participarà per haver quedat en quarta posició.

L'Asier també té un currículum escaquístic bastant llarg, l'any 2014 va competir per primera vegada a la final de Catalunya, dins la categoria sub-8. I l'any 2017 va quedar tercer classificat en la fase prèvia comarcal amb beca per jugar la final de Catalunya dins la categoria sub-12.

Aquest any els dos germans tornen a jugar a la final d'Escacs del Campionat d'Espanya, en les categories sub-12 i sub-14, que va començar el passat 15 de juliol i finalitza el 22 d'agost a Salobreña (Granada) amb totes les mesures de seguretat i precaució davant la situació de la pandèmia ocasionada per la Covid-19.

  • L'Asier participa en les dues categories, la sub-12 va començar el 3 d'agost i finalitza el dia 8.
  • Seguidament, del 10 al 15 d'agost, tindran lloc les rondes de la categoria sub-12 on jugaran els dos germans.

Des de Sant Antoni els hi desitgem sort i concentració durant el campionat i admirem el gran recorregut en aquest joc d'estratègia.

Darrera actualització: 05.08.2020 | 10:41