La Tarda Jove, el servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva, incorpora el WhatsApp per resoldre els sobre la salut sexual i reproductiva.

Divendres, 9 d'octubre de 2020 a les 10:00

Per facilitar l'accés aquest servei d'assessorament i atenció específica a adolescents i joves de menys de 25 anys.

Des de juny, les unitats d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Metropolitana Nord han incorporat el Whatsapp a les seves tardes joves per tal de fer aquest servei encara més proper, immediat i atractiu i s'incentivi la seva utilització entre el jovent.

Aquest servei té diverses seus repartides pel territori del país, als quals es poden adreçar els joves menors de 25 anys per resoldre els dubtes que puguin tenir sobre salut sexual i reproductiva. Al Vallès Oriental, hi ha centres a Granollers, Santa Perpètua, La Llagosta, Caldes i Mollet.

Com contactar?

Per contactar amb el servei Tarda Jove de l'ASSIR de Granollers: podeu trucar al 93 879 24 24 o escriure per WhatsApp al 634 66 70 34, els dijous laborables de 17 a 19.30 h. També hi podreu consultar els centres i horaris de les sessions presencials, si ho necessiteu.

Una llevadora rep els missatges dels usuaris i, segons el tipus de consulta i necessitat, dona resposta a través de la mateixa aplicació o mitjançant una trucada telefònica. Si cal, també es pot citar la persona a una visita presencial o derivar-la a un especialista del mateix centre, com psicòlegs o ginecòlegs.

Segons l'Institut Català de la Salut (ICS), les consultes més freqüents que fan els joves a l'ASSIR estan relacionades amb els mètodes anticonceptius i la prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS), el tractament de la contracepció d'urgència i la interrupció voluntària de l'embaràs.

Darrera actualització: 09.10.2020 | 10:07