La residència Sauleda guanya el 2n premi a les 16es Jornades interdisciplinàries Catalanes de Residències de Gent Gran

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 13:30

Amb l'estudi sobre caigudes i mètodes de treball "MÈTODE NI-NI" presentat per les tècniques de geriatria.

Els dies 12 i 13 de maig es van commemorar la 16a edició de les Jornades Interdisciplinàries Catalanes de Residències de Gent Gran i organitzades per nou dels Col·legis professionals implicats en l'atenció d'aquest sector de la població.

Unes jornades que enguany van tenir com a fil conductor el tema de les caigudes i adreçades als professionals del sector de les residències de gent gran, centres de dia, així com tots aquells professionals que des de la planificació, supervisió o gestió d'aquests recursos, tant de forma directa com indirecta, hi puguin estar interessats.

La residència Sauleda de Sant Antoni de Vilamajor va ser reconeguda amb el 2n premi gràcies a l'estudi presentat "Mètode Ni-Ni". Un estudi innovador basat en l'estimulació passiva, l'ús de material no gerontològic i la prevenció de caigudes en un centre de contenció zero a càrrec de dues tècniques de la residència, la Mariona Rodríguez Rojas i la Núria Ripoll Sastre.

Un estudi que apliquen en el mateix centre residencial i que demostra que amb aquesta filosofia de treball es disminueix severament la possibilitat de caigudes, afavorint de forma activa i sensorial una vellesa activa i eficaç, en un espai lliure i centrat en la persona. Així com la demostració de la importància de treballar amb material alternatiu per aconseguir beneficis positius a les persones usuàries en un espai de contenció zero, de màxima deambulació i oferir de forma passiva accions que beneficiïn als usuaris per a futures accions.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor volem felicitar públicament a tot l'equip de la residència Sauleda i en especial a la Mariona i la Núria per la feina feta en aquest estudi i la fita assolida.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 13:42