La regidoria de Sostenibilitat comparteix un nou article en el seu blog: la ciència constata que la felicitat no té preu

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 09:00

Un estudi de l'ICTA-UAB i la Universitat McGill de Canadà.

L'estudi de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (l'ICTA-UAB) i la Universitat McGill de Canadà mostra que les societats on els diners juguen un paper mínim presenten nivells molt alts de felicitat.

Els resultats suggereixen que es poden aconseguir nivells alts de benestar subjectiu amb una monetització mínima, desafiant així la percepció que el creixement econòmic produeix un augment automàtic de la satisfacció vital entre les poblacions menys desenvolupades econòmicament.

Per analitzar com la monetització afecta la sensació de benestar, els investigadors van conviure amb petites comunitats pesqueres amb diversos graus de monetització, a les Illes Salomó i a Bangladesh, dos països amb ingressos molt baixos.

"En els llocs menys monetitzats, veiem que les coses que més feliços els fan sentir són passar el major temps possible amb la seva família i estar en contacte amb la natura"Sara Miñarro, investigadora de l'ICTA-UAB i autora principal de l'estudi. 

"Quan les persones se senten còmodes, segures i lliures per gaudir de la vida dins d'una comunitat forta, són feliços, independentment de si guanyen diners o no", afegeix Chris Barrington-Leigh, investigador a la McGill's Bieler School of the Environment.

Llegeix l'estudi sencer en aquest enllaç.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 09:08

Enllaços