La primera fase de diagnosi del Pla Local de Salut, a punt de finalitzar amb gran participació

Dilluns, 25 de gener de 2021 a les 14:00

Un total de 300 persones han contestat l'enquesta i s'han realitzat jornades participatives amb els diversos col·lectius del municipi.

El Pla Local de Salut ja està a punt de finalitzar la primera fase del diagnòstic de la situació actual, amb l'objectiu de conèixer les diverses opinions i punts de vista sobre la salut i el benestar al municipi, així com les accions o iniciatives més necessàries.

S'han realitzat un total de 300 enquestes adreçades a la ciutadania i a totes les persones que tenen relació amb el municipi, tenint en compte els diversos perfils i col·lectius.

Al llarg d'aquests mesos també s'han dissenyat i implementat jornades participatives i grups de treball amb la principal finalitat d'assolir la coproducció del pla entre els diferents actors polítics, tècnics i socials del municipi interessats: grup de dones, homes, joves i infants, gent gran, CAP, tècnics i personal ajuntament,..

Per poder arribar al públic adolescent, s'ha comptat amb la participació de l'Institut Vilamajor on es va realitzar una jornada telemàtica amb els 42 delegats i delegades.

Per altra banda, l'Escola Joan Casas també ha servit per arribar als nens i nenes del municipi. En els dies vinents s'entregarà un quadern de debat en format telemàtic per tal d'animar a les famílies a realitzar conjuntament amb els seus fills i filles.

Actualment s'estan recopilant les diverses dades, a escala qualitativa i quantitativa, per tal de definir la diagnosi i la situació actual i recopilar tota la informació aportada per guiar el Pla Local de Salut i les seves accions. Aquest treball de diagnosi servirà per conèixer les dades i explorar la diversitat de percepcions sobre la salut dels diferents actors que hi tenen influència i responsabilitat.

Un cop finalitzada aquesta primera etapa de diagnòstic es realitzarà una devolució dels principals resultats sobre la situació actual i es passarà al pla d'acció, que contempla la priorització de les necessitats de manera participativa per començar a generar les primeres accions que faran de Sant Antoni un municipi més saludable.

Des de l'Ajuntament, volem donar les gràcies a totes les persones que han participat i col·laborat, a l'Institut Vilamajor, a l'Escola Joan Casas, al CAP i a tots els veïns i veïnes que han aportat les seves opinions amb la intenció de fer del poble un millor entorn per viure, amb més salut i benestar per tothom.

Darrera actualització: 25.01.2021 | 15:49