La Parròquia de Sant Antoni instal.la un nou columbari

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 10:00

Aquest edifici religiós de Sant Antoni de Vilamajor busca recuperar la tradició eclesiàstica

L’augment de les incineracions al sector funerari fa que aquest sector estigui en plena transformació. Per aixó, la Parroquia de Sant Antoni, ubicada a l'Avinguda Alfons 1, 43 de  Sant Antoni de Vilamajor ja compta amb un nou columbari. L'objectiu és recuperar la tradició eclesiastica d' acollir les cendres dels difurts en un lloc sagrat, que sera beneït el proper diumenge 19 de genera les 12 h per l'Excm. i Rvdm. Mons. Salvador Cristau Coll, Jisbe auxiliar de Terrassa.

Aquest conjunt de columbaris ajuda a conservar el record i la pregaria deis familiars i de la comunitat cristiana. D’aquesta manera els familiars poden dipositar les cendres dels seus éssers estimats en L1 espai sagrat, proper i simbòlic amb forts llaços emocionals i espirituals per a ells. Amb espai per a més de 200 urnes, els columbaris presenten tres modalitats: la individual amb  espai  per a una única urna; la petita per a dues i la mitjana amb  capacitat per a quatre urnes.

El Vatica dóna el vistiplau

La instal.lació d'aquest columbari a la Parroquia de Sant Antoni tanbé s'entén per la transformació que esta vivint el sector funerari. Segons l'últim estudi de l'Associació Nacional de Serveis Funeraris (PANASEF), la incineració és la practica que més ha crescut en els últims anys, escollida en gairebé el 40% dels casos. A més, la tendencia apunta que el 2025 ja arribara al 60%.

Des de la Santa Seu recorden que les cendres d'un difunt "han de manlenir-se en un lloc saqrat, al cementiri, en una esqlésia o en un espai dedicat a aquesta finalitat per l'autoritat  eclesiàtica competent".

El projecte està impulsat per Coral Memorial, empresa especialitzada en la fabricació, comercialització I gestió integral de columbaris. Amb una llarga experiència en el sector, aquesta empresa egarenca prioritza la qualitat, el disseny i la creativitat, sent referent en la gestió dels cementiris del segle XXI.

Darrera actualització: 15.01.2020 | 19:55

Imatges

columbori1