La Diputació de Barcelona ha lliurat una bicicleta elèctrica a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor per al desplaçament sostenible del personal municipal

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 17:00

Dins del programa de cessió de bicicletes per a policies i tècnics municipals que té com a objectiu promoure la mobilitat sostenible, preservar el medi ambient i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

El passat dimarts 16 de novembre, l'alcalde de Sant Antoni de Vilamajor juntament amb el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament, va assistir a l'acte de lliurament de les bicicletes elèctriques de la Diputació de Barcelona.

L'entrega va tenir lloc a Montcada i Reixach i va comptar amb la benvinguda de Xesco Gomar Martín, diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i una breu explicació de les característiques i el funcionament de les bicicletes elèctriques.

La Diputació de Barcelona va entregar un total de 96 bicicletes elèctriques a 79 ajuntaments de la província a través d'un programa que impulsa des del 2008 per fomentar la mobilitat sostenible als serveis municipals i policies locals. Ja ha lliurat més de 800 vehicles elèctrics els últims 13 anys als municipis dins la campanya per reduir les emissions de CO₂ a l'atmosfera

El vehicle, se suma a les dues bicicletes de les quals ja disposava l'Ajuntament i entregades dins del mateix programa durant l'any 2016. La nova bicicleta també serà destinada a l'ús dels desplaçaments dels serveis tècnics municipals.

Des del consistori se segueix l'aposta cap al desenvolupament sostenible i la sostenibilitat local a través de les diverses accions i iniciatives amb polítiques de sostenibilitat, com ho són l'adquisició de vehicles elèctrics (Policia Local, Protecció Civil...), creació de carrils bicis urbans per promoure la mobilitat sostenible, campanyes de reducció de residus....

Recentment, també es va posar en marxa el servei de vehicle elèctric compartit entre el personal municipal i la ciutadania, amb la finalitat de reduir el nombre de vehicles i el cost d'accés, millorar la mobilitat sostenible i rebaixar les emissions a l'aire. Compartim algunes raons per utilitzar el nou servei i conduir cap a la sostenibilitat:

  • Mobilitat: ampliem les alternatives en transport sostenible.
  • Comunitat: construïm junts altres opcions de mobilitat.
  • Sostenibilitat: apostem per una mobilitat menys contaminant.
  • Ciutat: compartim vehicles i reduïm el nombre de cotxes.
  • Qualitat: millorem la qualitat de l'aire de les ciutats.
  • Estalvi: reduïm despeses en la mobilitat individual.
Darrera actualització: 03.12.2021 | 08:09