Jornada de presentació del projecte de la planta agrovoltaica de Sant Antoni de Vilamajor, per compaginar les produccions d'energia renovable i agrícola

Dilluns, 27 de març de 2023 a les 15:45

El pròxim dijous 30 de març a les 17 h en el Patronat amb presentació i taula rodona de les mirades expertes del projecte.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor informa que el pròxim dijous, dia 30 de març de 2023, hi ha programada la presentació relativa a la planta agrovoltaica per donar a conèixer el projecte a la ciutadania.

Un projecte que va néixer amb la voluntat de l'actual equip de govern l'any 2019 i que esdevindrà el primer camp agrovoltaic de promoció municipal de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'aportació d'1,5 milions d'euros dins del programa Renovables 2030.

Consisteix en un projecte pioner en la instal·lació d'una planta fotovoltaica dissenyada per fer compatible la producció d'energia elèctrica amb l'activitat agrària en unes finques privades arrendades per l'Ajuntament que ocupen un terreny de 91.500 metres quadrats.

La instal·lació d'aquesta planta, que respon a una solució sostenible i eficient per a la producció agrícola i energètica, tindrà una potència de 2.380 kWp, que generarà més de 3,5 milions de quilowatts a l'any i que s'injectaran a la xarxa elèctrica.

El projecte compta amb els corresponents estudis previs de viabilitat i l'estudi econòmic, amb el suport i l'acompanyament del CSETC de l'Ajuntament de Cardedeu i amb la implicació de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, que estudiarà com es compaginen les dues activitats mencionades. Així com la implicació de Tres Terres, de l'Institut Catala d'Enegia, d'Electra Calendese, l'Espigall, AUMA i Dauss.

El projecte respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 1 "Fi de la pobresa", número 7 "Energia neta i assequible", número 9 "Indústria, innovació i infraestructures", número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles" i número 13 "Acció climàtica".
Si vols conèixer més informació del projecte i les seves fases, no et perdis la presentació programada per aquest dijous a les 17 h en el Patronat que compta amb el següent programa:

  1. Presentació del projecte a càrrec de l'alcalde, Raül Valentín i del Valle i del regidor de Desenvolupament Local i Transició Energètica de l'Ajuntament de Cardedeu, Ramon Arribas i Quintana.
  2. Taula rodona "Les mirades expertes del projecte: combinació de la producció agrícola i d'energia renovable" conduïda per Yolanda Tarango i amb la participació de:
  • Carmen Melcion, Tècnica de medi ambient a l'Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.
  • Jordi Puig, Consultor d'Espigall per l'assessorament en agroecologia, modelització climàtica i biodiversitat.
  • Oriol Xalabarder, Director general d'Electra Caldense, Consultoria i distribució
  • Oriol Arribas, Enginyer industrial mecànic i redactor del projecte tècnic - AUMA Consultoria ambiental i energètica
Darrera actualització: 29.03.2023 | 14:03

Imatges