Inici del nou curs escolar a l'Escola Joan Casas i a l'Institut Vilamajor

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 10:00

Marcat per les mesures de prevenció i amb la finalitat de garantir el dret a l'educació segura davant la pandèmia.

Aquest dilluns 13 de setembre, l'Escola Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor i l'Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor. han tornat a obrir les portes per començar el nou curs escolar 2021-2022 i rebre a tots els nens i nenes, joves i adolescents.

Enguany, s'inicia un curs també marcat per les mesures de prevenció aplicades per evitar el risc de contagi i garantir que els centres siguin un espai segur per als infants, joves i professorat.

Però l'actual evolució favorable de la pandèmia, així com la importància de garantir el dret a l'educació i a la protecció de l'infant fan que l'obertura amb la màxima normalitat possible de l'escola sigui una prioritat.

L'Escola Joan Casas, per respondre a aquesta situació socioeducativa general estableix el Pla d'actuació i organització escolar d'acord amb les indicacions rebudes des del Departament d'Educació i Salut que contempla les Instruccions per al curs 2021-22 de la Secretaria de Polítiques Educatives, amb les instruccions Guia del Departament d'Educació i amb el Pla per a les escoles de PROCICAT, Neteja i desinfecció en espais exteriors de concurrència humana i Neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana.

Malgrat la pandèmia, tots els infants i adolescents han de tenir accés a l'educació en condicions d'equitat i l'aprenentatge escolar ha de poder continuar amb la màxima normalitat, seguint les instruccions sanitàries, i garantint la funció social de l'educació.

D'aquesta manera, els centres educatius han de ser un entorn segur, amb el risc mínim assumible i a través de les mesures i protocols escolars es faciliten les condicions de contribuir al control de l'epidèmia i a la ràpida identificació de casos i de contactes.

Totes les mesures proposades seran vigents al llarg del curs escolar 2021-2022. No obstant això, aquestes mesures s'avaluaran i s'adaptaran en funció de l'evolució del context epidemiològic i dels avenços en el Pla de vacunació i en la immunitat de grup.

Les famílies han de fer-se responsables de l'estat de salut dels seus fills i filles i han signat una declaració responsable en la qual es fa constar que són coneixedores de la situació actual de pandèmia amb el risc que això comporta i que, per tant, s'atendran a les mesures que puguin ser necessàries en cada moment. També es comprometen a no portar l'infant al centre educatiu en cas que presenti simptomatologia compatible amb la COVID-19 o l'hagi presentat en els darrers 14 dies i a comunicar-ho immediatament als responsables del centre educatiu per tal de poder prendre les mesures oportunes.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor desitgem un bon curs escolar a tota la comunitat educativa: alumnat, famílies i personal educatiu. Un curs ple d'aprenentatges i noves i enriquidores experiències.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 10:24