Informació de les subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica, bellesa i tatuatges afectats econòmicament per la COVID-19

Divendres, 23 d'octubre de 2020 a les 11:50

I les mesures urgents de suport a l'activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats.

Davant les noves restriccions derivades de la crisi ocasionada per la Covid-19, el Govern de la Generalitat ha obert diverses ajudes i subvencions per donar suport a tots els establiments i centres que han vist afectada la seva activitat a causa de les restriccions.

Subvencions en l'àmbit de les Activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la Covid-19
Es va publicar el DOGC amb l'aprovació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica, bellesa i tattos afectats econòmicament per la COVID-19.

En destaquem els punts bàsics per optar a la subvenció:

  • Beneficiaris de la subvenció:
    • els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d'un centre d'estètica i bellesa, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament d'acord amb la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
    • als efectes d'aquestes bases s'entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d'un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals.
  • Quantia de la subvenció: fins al 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.500 euros.
  • Despeses subvencionables: despeses fixes d'estructura, tals com lloguers compres de producte, inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda en línia i la seva logística, així com qualsevol altra despesa derivada de dur a terme l'acció o accions corresponents, amb excepció de sous i salaris, amortitzacions i rentings i qualsevol despesa de caràcter intern, que no compti amb una factura emesa per part d'un tercer.

Podeu consultar tota la informació i les preguntes freqüents (FAQS) al següent enllaç.

DECRET LLEI 34/2020, de 20 d'octubre, de mesures urgents de suport a l'activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats.
El govern de la Generalitat va publicar el DOGC el DECRET LLEI 34/2020, de 20 d'octubre, de mesures urgents de suport a l'activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats.

Aquells propietaris d'activitats obligades totalment o parcialment a suspendre la seva activitat amb un local arrendat podran sol·licitar, per burofax o d'altra manera fefaent, una modificació raonable i equitativa de les condicions del contracte a la part arrendatària. En cas que no s'arribi a un acord, la norma fixa:

  • Per aquells negocis obligats a tancar 50% de rebaixa en la mensualitat des del dia que s'ha notificat la voluntat de negociar.
  • Per aquelles activitats parcialment restringides 50% de rebaixa de la part desaprofitada, en funció de la reducció d'aforament, d'horaris o d'altres limitacions, en la mensualitat des del dia que s'ha notificat la voluntat de negociar.

Recordatori: Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'han obert dos canals de comunicació directa amb els establiments comercials del municipi, per tal d'informar-los de totes les novetats, restriccions i subvencions dedicades a l'economia local: el correu electrònic i una llista de difusió de whatsapp.

Si encara no en formes part, omple el següent formulari: Comerç Vilamajor Activa

Darrera actualització: 23.10.2020 | 11:54