Inauguració del nou espai de dol perinatal i gestacional per donar visibilitat al dol gestacional i posar a disposició de les famílies un espai físic on puguin retre homenatge als seus fills/es

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 13:15

El dissabte 17 de setembre a les 17.30 h Cementiri municipal de Sant Antoni de Vilamajor.

En la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, celebrat l'any passat en data 29 de juliol de 2021, es va aprovar la Moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal presentada pel Grup Polític Municipal ERC.

Durant els darrers mesos, el consistori ha treballat per adequar i facilitar un espai de dol perinatal i gestacional al cementiri municipal on s'han fet diverses actuacions per a l'adequació d'aquesta nova zona. Amb la finalitat d'oferir un espai de dol a totes les famílies que han patit la pèrdua del seu fill o filla, durant l'embaràs o amb pocs dies de vida.

  • El pròxim dissabte 17 de setembre, a les 17.30 h, tindrà lloc en el cementiri municipal la inauguració oficial d'aquest nou espai. L'acte estarà obert a tothom i comptarà amb els parlaments institucionals i amb la participació de Sonia Maldonado, vocal de FEDUP i sòcia de l'associacióAnhel-Famílies en Dol del Vallès.

El dol per mort gestacional, perinatal i neonatal són aquelles pèrdues que es donen durant l'embaràs o en el moment al voltant del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d'embaràs, o en gestacions més avançades (a partir de la setmana 28 es considera mort perinatal), durant el naixement, o les morts dels nounats, des del part i fins als 28 dies de vida.

A aquest tipus de dol se l'anomena "Dol no reconegut" perquè sovint se l'infravalora i no es té en compte el dolor que poden patir les persones que conviuen amb l'absència d'un nadó que no ha nascut amb vida o que ha mort al poc de néixer. Un fet devastador per a una família, sens dubte una de les pitjors experiències que li podria passar a una mare o pare. És comú, que no rebin el suport que necessiten en el sistema sanitari o en l'entorn social.

Darrera actualització: 08.09.2022 | 14:39