Gran èxit en la recollida de Caquis a la plaça 1 d’Octubre de 2017

Dissabte, 16 de novembre de 2019 a les 10:00

Aquesta proposta ha tingut molt bona acollida entre les vilamajorines i els vilamajorins.

Durant aquestes dues setmanes els veïns i les veïnes del municipi han recollit els caquis dels arbres que estan fora del Casal Sociocultural de les escoles velles.

El caqui és un arbre fruiter. El seu cultiu es remunta a el segle VIII a la Xina i el Japó, arribant a principis de segle XIX als Estats Units i aproximadament el 1870 a Espanya.

És una de les fruites amb més propietats antioxidants, capaç de neutralitzar els efectes negatius dels radicals lliures, que són els responsables de l'aparició de nombroses malalties degeneratives. A més del seu deliciós sabor, aporta molta vitamina A i C, és ric en potassi i en licopè. 

Els caquiers van ser plantats a les Escoles Velles per complementar la pobre alimentació que tenien els nens de Vilamajor (i alumnes de l'escola) després de la Guerra Civil. És per això que van ajudar a crèixer a molts infants i són el testimoni d'un passat recent. Per tot això es consideren un conjunt d'arbrat singular, d'especial interès per a la memòria històrica. A banda d'això, segueixen produint fruita que pot ser emprada crua o en melmelades, sorbets, gelats i pastissos, continuant aquesta funció de complement nutricional a la població. 

I si heu fet una bona recepta, ens la podeu fer arribar amb foto inclosa a puntinformacio@savilamajor.cat, i en farem ressò al nostre Facebook.

 

Darrera actualització: 15.11.2019 | 15:01