Finalitzada la instal·lació de 25 caixes nius per ratpenats, òlibes i petits ocells a Sant Antoni de Vilamajor

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 12:15

Emmarcada dins la 5a proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2020.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'ha dut a terme l'execució d'una altra de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius: la col·locació de caixes niu per a òlibes i ratpenats al municipi.

La proposta va quedar finalista en 5a posició amb 189 vots i contemplava l'adquisició i col·locació de caixes niu per afavorir la nidificació d'òlibes i ratpenats al poble amb l'objectiu de conservar la biodiversitat local i millorar el control de plagues (com el mosquit tigre o les tarifes). També es duria a terme una activitat de divulgació al respecte, adreçada a la població.

D'aquesta manera i durant els darrers mesos, l'empresa adjudicatària del contracte ha estat fent diversos censos al terme municipal de Sant Antoni de Vilamajor.
El dia 10 de maig també va oferir un taller als alumnes de l'Escola Joan Casas en el qual se'ls va fer un tast d'algunes de les espècies d'aus que es poden trobar a la zona, i van poder-les veure després de les captures que es van fer per fer anellaments.

Finalment, a finals de juny s'ha procedit a la col·locació d'un total de 25 caixes niu:

  • 4 caixes per a ratpenats s'han instal·lat entre el casal d'avis i l'Ajuntament
  • 1 caixa d'òliba a l'església de Sant Julià d'Alfou
  • 20 caixes per petits ocells que  s'han col·locat al tram de riera a prop de l'escola (entre el parc de Can Sauleda i el parc de les Botxes).
Darrera actualització: 30.06.2021 | 12:22