Exposició de fotografies del vilamajorí Diego Morales

Dimecres, 21 de febrer de 2024 a les 00:00

Durant tres setmanes podeu gaudir de l’exposició de fotografies del vilamajorí Diego Morales amb la tècnica de macrofotografia, a l'OAC de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

I que millor que les seves pròpies paraules per presentar aquesta exposició:

Em dic Diego Morales Martin i soc fotògraf. Si hagués de definir-me com a fotògraf diria que soc un fotògraf de retrats: retrato a les persones, retrato als animals, retrato a les flors... retrato a la vida que m'envolta.

Si hagués de definir tècnicament el tipus de fotografia que veureu avui aquí representada, us diria que es tracta de macrofotografia, que no és res més que una manera de dir que per fer aquesta classe de fotos m'apropo molt a les coses. I quan t'apropes molt a les coses és quan comences a veure-les d'una altra manera.

Quan caminem no ens adonem de la vida que anem trepitjant. Fem un pas darrere l'altre sense donar importància al fet que estem caminant, literalment, per la vida.

Hem perdut gran part d'aquella curiositat que de nens ens feia aturar-nos davant d'una flor, d'un insecte, d'una ploma arrossegada pel vent, o d'unes gotes d'aigua de pluja que pengen de la punta d'un bri d'herba. Hem de recuperar aquesta curiositat per començar a ser conscients que la vida reclama el seu espai des del terra i així poder tenir cura de tot el que ens envolta.

Aquestes imatges tracten de despertar no només la curiositat, també tenen la intenció de transmetre a qui les mira sentiments i emocions.

El meu punt de vista no és només des de l'aproximació sinó que també és un punt de vista des de la poètica visual.

Per mirar fan falta ulls. Però per mirar amb intenció fa falta posar atenció en el que mirem.

Observar és obrir els sentits envers allò que ens envolta. És una meditació necessària, una pausa que ens permet estar presents.

Desitjo que gaudiu molt apropant-vos a aquestes fotografies, tant com jo he gaudit

Darrera actualització: 22.02.2024 | 11:58

Imatges