Entre el 15 de març i el 15 d'octubre de 2023, queda totalment prohibit fer foc en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta

Divendres, 24 de març de 2023 a les 15:40

Cal sol·licitar autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal telemàticament o les oficines de la Policia Local de Sant Antoni de Vilamajor.

Des del passat dimecres 15 de març i fins al 15 d'octubre de 2022, queda totalment prohibit en tots els terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta:

  • Encendre foc per a qualsevol mena d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment, no es podrà cremar rostolls, marges ni restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització de fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mata guspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Permisos per fer cremes controlades
Amb tot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca (DARPA) i pot autoritzar, de manera extraordinària, fer determinats treballs i activitats que suposin un risc d'incendi forestal.
Cal que se sol·liciti registrant el formulari de crema a:

  • Les oficines de la Policia Local de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor (c/ Nou, 6) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18.30 h.
  • Telemàticament a través del tràmit de la Generalitat de Catalunya: 

D'aquesta manera, l'Oficina comarcal DARPA donarà, si escau, la corresponent autorització, en la qual s'establirà el dia i l'hora en què s'haurà de fer la crema i les mesures a tenir en compte.

Adjuntem el BAN firmat per l'alcalde, Raül Valentín i del Valle, amb tota la informació al respecte.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 15:41