Enguany tornen les Caramelles al nostre municipi i la Coral Lo Rossinyol fa una crida als veïns i veïnes que vulguin participar

Dimarts, 13 de febrer de 2024 a les 09:00

La cantada tindrà lloc el dia 31 de març de 2024 i els dies 17 de febrer i 2, 9, 16, 23 i 30 de març tindran lloc els assajos al Casal Sociocultural - Escoles Velles.

Les Caramelles és una de les moltes tradicions que tenim a Catalunya, una tradicional festa de Pasqua on una colla de cantaires, joiosos per celebrar l'arribada de la primavera, surten al carrer a cantar cançons populars, que en un principi eren de caràcter religiós, però que amb el pas del temps s'han anat actualitzant.

L'origen de la paraula "Caramella" prové del llatí i significa "canya", el qual fa referència a l'instrument que és com una mena de flauta o flabiol que feien tocar els pastors. 

Tradicionalment, un grup de cantaires acompanyats de flabiols i tambors sortien pels carrers dels pobles anunciant la Resurrecció de Crist, la Pasqua Florida i la primavera. Cantaven les Caramelles i després la gent del poble, com agraïment, els hi donaven queviures, normalment ous, per això per cantar les Caramelles sempre s'acompanya d'un cistell al capdamunt d'una perxa llarga amb l'objectiu de fer-lo arribar també a les finestres i balcons.

Les primeres notícies de les Caramelles documentades a Catalunya són del segle XVI. Durant el segle XIX les societats corals van adoptar aquesta tradició variant els instruments i costums per introduir-la a les ciutats. D'aquesta manera i passats els anys, a cada comarca se celebra de diverses maneres on cada una ha adquirit variants d'una mateixa tradició.

Les Caramelles a Sant Antoni de Vilamajor

Aquest any 2024 tornarem a veure i escoltar les Caramelles als carrers i places de Sant Antoni de Vilamajor. La Coral Lo Rossinyol que és l'Associació que les organitza juntament amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, no vol perdre aquesta tradició tan catalana i enguany convida a cantar a tothom que estigui interessat a formar part de la cantada.

  • La cantada tindrà lloc el diumenge 31 de març de 2024, de 9.00 a 14.00 h.

Durant els mesos de febrer i març es duran a terme diversos assajos i des de la Coral fan una crida als veïns i veïnes per participar.

  • Els assajos tindran lloc els dies 17 de febrer i 2, 9, 16, 23 i 30 de març, de 17.00 a 18.30 h en el Casal Sociocultural – Escoles Velles.

Les persones interessades poden assistir presencialment els dies indicats i també poden contactar directament amb la Coral a través del correu lorossinyol@gmail.com

Darrera actualització: 15.02.2024 | 10:01

Imatges