Els Pessebristes de Vilamajor presenten nova edició de l'Expo-Ruta i el Joc dels pessebres de contes populars que aquest Nadal omplirà els comerços i establiments de Vilamajor de cultura, art i tradició

Dijous, 30 de novembre de 2023 a les 14:15

Descobreix totes les activitats emmarcades en aquestes festes nadalenques que ha preparat l'associació: l'acte de presentació, el concurs popular de pessebres a la llar, el pessebre monumental, entre altres.

Pocs dies abans d'encetar el mes de desembre, els Pessebristes de Vilamajor ja ho tenen tot a punt per commemorar aquestes festes amb les tradicionals activitats emmarcades en Nadal. I que un any més, compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor.

A continuació, podeu consultar el detall de tots els actes, activitats i sortides que s'inicien a partir d'aquest cap de setmana:

Presentació 4a edició Expo-Ruta pessebres amb contes - dissabte 2 de desembre de 2023
El pròxim dissabte, a les 12 del migdia, tindrà lloc la inauguració i presentació d'aquesta nova edició, ambientada enguany amb contes populars.
I es podrà fer per primera vegada la marxa del recorregut de les tres rutes establertes des de la plaça Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor per visitar els pessebres que s'exposen a aparadors de comerços i locals a diferents indrets de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor.

Com cada any, les persones que segueixin la ruta tenen l'opció de participar en el "JOC DELS PESSEBRES AMB CONTES" (es tracta de localitzar un mínim de 15 pessebres amb el nom del CONTE que representa, d'entre els pessebres exposats). Qui els encerti entrarà en el sorteig de nombrosos obsequis.

  • Què cal fer per a participar-hi?

Recollir la butlleta física a qualsevol dels establiments col·laboradors amb la que, seguint les rutes, es pot participar en el Joc posant el número del pessebre al cartell del CONTE corresponent. La butlleta omplerta caldrà dipositar-la a la bústia que trobareu al local on està ubicat el Pessebre monumental, al Casal de la Gent Gran, carrer de França nº 26, a Sant Antoni de Vilamajor. A més, s'obsequiarà a tots els infants que hi participin així com, també, als que s'inscriguin al Concurs de Pessebres, amb un bonic i artístic retallable.
Es podrà participar del 2 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024

Pessebre al Turó de la Cova (1.101 m) - Diumenge dia 3 de desembre de 2023
Els Pessebristes de Vilamajor pujaran al Turó de la Cova a portar el ja tradicional Pessebre de l'entitat i que, un any més, ha confeccionat Felip Parra. Us conviden a fer una passejada fins aquest bonic cim des d'on gaudireu d'un fantàstic paisatge del nostre estimat Montseny.
Qui estigui interessat a acompanyar-los, cal que ompli el següent formulari: https://forms.gle/3Gvk9sKnzb8hFmg29

Nit del pessebre - Dissabte dia 23 de desembre de 2023
Organitzada per la Federació Catalana d'Associacions de Pessebristes, les entitats adherides promouen una visita nocturna als Pessebres de les nostres poblacions. Enguany, a Sant Antoni i Sant Pere, es podran visitar els pessebres de la Ruta-Expo, de les 7 a les 9 del vespre. A 2/4 de 9, al Casal de la Gent gran, de Sant Antoni actuarà la Coral Lo Rossinyol, que dirigirà una cantada popular de nadales.

XXVI Concurs popular de pessebres a la llar - Dimarts dia 26 de desembre de 2023
Aquesta serà la 26a edició del concurs i, com sempre, la participació és oberta a tothom, tant en la categoria general com en la Juvenil per a menors de 12 anys. Penseu que fent el pessebre a les nostres llars, som continuadors d'aquesta bonica tradició, tan arrelada a Catalunya.
Com és tradició, passarem a visitar els pessebres que hàgiu fet a les vostres cases. El Jurat farà el recorregut, el dimarts dia 26 de desembre, diada de Sant Esteve, a partir de 2/4 de 10 h del matí. Trobareu les bases per a participar-hi en el següent formulari: https://forms.gle/LQaKtfuha2KtUtHd7

Excursió visita de pessebres - Dijous dia 28 de desembre de 2023
Enguany reprenen aquesta activitat que tant agradava als amics dels pessebres i que la pandèmia va obligar a suspendre.La sortida serà amb autocar, a 2/4 de 9 del matí, al Parc de can Sauleda. Visitaran, al matí, exposicions a Parets del Vallès, Castellar del Vallès, on també veurem el taller de la figurista Montserrat Ribes i Palau Solità i Plegamans. Dinaran en un restaurant d'aquesta darrera poblacions i, a la tarda faran una visita a l'exposició dels nostres bons amics de Vilassar de mar.
Qui estigui interessat, s'ha d'inscriure omplint aquest formulari i enviar-lo abans del dia 3 de desembre: https://forms.gle/EBv4bxbbLWevky1x8
El cost del bus és gratuït per participants en el Concurs de Pessebres i col·laboradors. El dinar a restaurant, costa 20 € o hi ha l'alternativa de fer pícnic.

Pessebre monumental i Ruta- del 2 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024
Al Casal de la Gent Gran podreu visitar el PESSEBRE MONUMENTAL al local del carrer de França nº 26, amb horaris d'obertura del Casal i els matins d'alguns dies festius.
EL PESSEBRE MONUMENTAL i la RUTA-EXPO, es podran visitar del 2 de desembre del 2023 al 7 de gener del 2024. Enguany aquest pessebre és dedicat a la Muntanya i al Monestir de Montserrat.

Acte de cloenda de campanya Pessebristes - Diumenge dia 7 de gener de 2024
Aquest dia, el Porxo del Parc de Can Sauleda acollirà l'acte públic de cloenda de les activitats relacionades amb Nadal 2023.
Els pessebristes faran el lliurament de premis als guanyadors del Joc dels pessebres amb contes, així com, també, del XXVIè Concurs Popular de Pessebres.
Actuarà el grup d'Animació infantil ANIMARIUS.

Darrera actualització: 30.11.2023 | 14:10

Imatges