Els Mossos alerten d'una estafa telefònica a gent gran i dependent amb teleassistència

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 10:00

Les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació ha canviat i que si no la volen perdre han d'abonar una quantia de diners.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor compartim informació d'alerta als veïns i veïnes del municipi sobre la possible estafa a persones grans amb relació al servei de Teleassistència.

Un servei de teleassistència ha informat als Mossos d'Esquadra que s'han detectat, per diverses vies, sigui directament pels seus usuaris o pel seu personal coordinador de zona, d'una modalitat d'estafa que afecta el col·lectiu de gent gran i de persones dependents en el marc dels serveis de teleassistència que aquest col·lectiu té contractat prèviament per ser atesos en casos de necessitat i d'urgència.

L'estafa o intent d'estafa als usuaris i usuàries, majoritàriament gent d'edat avançada i amb dependència, es materialitza a través d'una trucada telefònica en la qual presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb la persona gran, s'hi adrecen pel seu nom i els comuniquen que el seu servei de teleassistència ha canviat i que han d'abonar uns diners si no volen perdre el servei.

En altres ocasions l'excusa de contacte és la revisió del botó d'alerta o qualsevol altre pretext semblant com fins i tot la venda d'algun producte. El to utilitzat a les trucades és bastant agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l'usuari en cap moment. Aquesta manera d'actuar és la que genera dubtes a la persona i per aquest motiu es desconfia del que els hi estan manifestant.

És per aquest motiu que des de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra es recomana:

  • No obrir la porta a persones desconegudes i en cas d'haver-ho fet, no deixeu que la persona accedeixi al domicili.
  • En cas que durant alguna trucada els hi proposin una visita al seu domicili, proposin la visita en algun moment que estiguin acompanyats per algun familiar o persona de confiança.
  • No signar cap document si no s'està convençut o hi ha dubtes.
  • No fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon.
  • Contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica fraudulenta.

Si s'és víctima d'un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d'Esquadra trucant al telèfon d'emergències 112.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 10:42