El Tritó del Baix Montseny organitza un taller gratuït "Com ajudar a prevenir l'addicció a les pantalles dels nostres fills i filles?" adreçat a famílies i persones interessades

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 09:00

Dimecres 24 de novembre a les 19 h en format telemàtic.

Les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) s'han introduït a la nostra vida en un espai molt curt de temps, canviant la forma que tenim de relacionar-nos i comunicar-nos, afectant la gestió que en fem del temps i la informació. Això ha generat un desfasament en la forma que cada generació té d'entendre i utilitzar la tecnologia.

Les TIC, però, no són un risc en si. Si en fem un ús racional i tenim consciència dels riscos associats, les noves tecnologies poden esdevenir bons aliats per a l'educació i la comunicació, i un incentiu per a l'aprenentatge dins l'aula i fora d'ella. Però s'ha de tenir en compte com afecten la forma de socialitzar i la construcció que fem de la nostra identitat i que existeixen riscos associats en àmbits com són la privacitat i la seguretat, aspectes sotmesos a una important redefinició dins l'àmbit en línia. Fenòmens com el ciberassetjament, el sexting, l'engatussament o grooming, i d'altres usos associats a les pantalles són motiu de preocupació per a pares i educadors, i existeix encara poc coneixement dins aquests col·lectius de quines són les estratègies educatives més adequades per fer-ne front.

El pròxim 24 de novembre, el Tritó del Baix Montseny ha organitzat un taller telemàtic adreçat a les famílies per tractar la problemàtica de les pantalles i les addiccions que ocasionen en els joves per facilitar les eines i recursos de com actuar davant d'aquesta situació: "Com ajudar a prevenir l'addicció a les pantalles dels nostres fills i filles?"

Per participar-hi i rebre l'enllaç, cal fer les inscripcions fins al pròxim 19 de novembre al telèfon 674 042 947.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 14:13