El Consell Comarcal posa en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI del Vallès Oriental

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 11:30

Una atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s'hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives.

El Consell Comarcal ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral comarcal per a les persones LGBTI, dirigit a la ciutadania dels 37 municipis que integren l'Àrea Bàsica de Serveis Socials resta de municipis del Vallès Oriental (tots excepte Granollers i Mollet del Vallès).

Un servei gratuït que ofereix una atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s'hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives a la diversitat sexual, l'orientació sexual i la identitat o expressió de gènere.

També es treballarà per la sensibilització de la ciutadania i del personal al servei de l'administració per tal d'aproximar i normalitzar la realitat del col·lectiu LGBTIQ+ al conjunt de la població.

Demana més informació o cita a:

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts de 16 a 18 h

Per informació i denúncies sobre delictes d'odi i discriminació, també us podeu adreçar al telèfon d'emergència 112, al telèfon d'informació 012 i al correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat.

Les funcions són:

  • Atenció a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades.
  • Acompanyament integral a persones integrants del col·lectiu LGBTIQ+ en processos personals d'identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere, així com a professionals, familiars i amistats que ho requereixin.
  • Informació i assessorament general sobre les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.) del col·lectiu LGTBIQ+.
  • Programes de sensibilització a la població sobre la realitat de les persones LGBTI i de prevenció i abordatge de les situacions de discriminació per LGBT-fòbia.
  • Suport específic per atendre i presentar incidències i denúncies per possibles casos de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
  • Tramitació de la Targeta Sanitària amb el nom sentit per les persones trans*, majors i menors d'edat, i del certificat "Faig constar".
  • Informació i recursos sobre diversitat sexual i de gènere als diferents serveis i equipaments dels municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.
Darrera actualització: 20.11.2020 | 11:37