Durant l'any 2022, Sant Antoni de Vilamajor va aconseguir un percentatge de recollida selectiva del 77,47 %

Dimecres, 9 d'agost de 2023 a les 12:20

I es manté en la 6a posició del rànquing dels municipis que més reciclen del Vallès Oriental.

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicat recentment el resum dels resultats de recollida selectiva municipals de l'any 2021.

Durant l'any passat, el municipi de Sant Antoni de Vilamajor va aconseguir els següents resultats:

  • Recollida selectiva bruta: 77.47%
  • Recollida Selectiva neta: 70.81%

*Cal tenir en compte que la recollida selectiva bruta és tot allò que s'ha recollit de forma selectiva (la fracció que toca) i la recollida selectiva neta és resultat de restar el percentatge en pes dels impropis (allò que no hi hauria de ser) a la recollida selectiva bruta.

Aquests resultats es mantenen molt semblants als del 2021, tot i que el percentatge ha disminuït una mica. Tot i això, estan molt per sobre de la mitjana de la comarca del Vallès Oriental (44,45% RS) i de Catalunya (45.33%) de RS bruta.

Dins del Vallès Oriental, Sant Antoni de Vilamajor manté la 6a posició del rànquing dels municipis que més reciclen en la comarca, tenint en compte els resultats de la recollida selectiva neta.

Per altra banda, la generació de residus per residus es manté pràcticament igual que els darrers anys, amb una quantitat mitjana d'1,27 kg per habitant i dia, o equivalentment als 464 kg anuals.

Un any més, queda demostrat que el model de recollida és clau per a la gestió dels residus municipals i els municipis amb el sistema de Porta a Porta tenen un excel·lent resultat. Sant Antoni va ser un dels municipis pioners en la implementació d'aquest sistema de recollida durant l'any 2005, motiu pel qual els veïns i veïnes i els establiments comercials, ja estan molt adaptats i involucrats en aquest model.

Finalment, un any més, el Consistori vol agrair a tota la població i felicitar-la per aquestes xifres aconseguides gràcies al seu paper clau en fer les coses bé amb conscienciació i implicació. Us animem a continuar augmentant aquestes dades de cara als pròxims anys per fer, entre tots, de Sant Antoni de Vilamajor un poble més net, sostenible i que respecti el Medi Ambient.
 

Darrera actualització: 09.08.2023 | 13:46

Imatges