Durant els mesos d'octubre i novembre, es durà a terme una campanya de control de velocitat a Sant Antoni de Vilamajor

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 15:30

Amb la voluntat de garantir la seguretat viària dels vianants i controlar la problemàtica de velocitat excessiva en diversos punts del municipi.

Durant el mes d'octubre, començarà una campanya de control de velocitat a diverses ubicacions del municipi amb l'objectiu de reduir la velocitat dels vehicles en aquests trams i evitar riscos innecessaris alhora que augmenta la seguretat per a tots els vilanovins.

La campanya, s'iniciarà a partir del dimarts 5 d'octubre i s'allargarà fins al novembre. Està motivada, amb el recent canvi de normativa amb relació a la nova limitació de velocitat a totes les vies urbanes (Real Decret 970/2020, art 50 ).

Recordem que des de l'11 de maig està vigent una nova normativa de la Direcció General de Trànsit, que estableix que la velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies queda limitada a 20 km/h als carrers amb una calçada de plataforma única, on les voreres i la caçada són al mateix nivell, a 30 km/h a les vies d'un sol carril per sentit de circulació i 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit.

Així mateix, la ciutadania també percep que existeix una problemàtica en determinats punts del municipi amb l'excessiva velocitat d'alguns conductors. A fi i efecte d'evitar posar en perill la seguretat de conductors i vianants i amb ocasió de la nova normativa vigent, durant els mesos d'octubre i novembre es realitzarà la campanya de control de velocitat a tot el municipi.

L'Ajuntament i la Policia local vetllen per una conducció segura i respectuosa i recorden a la ciutadania la importància de "respectar els límits de velocitat establerts i la necessitat d'adaptar la conducció a les condicions de seguretat de la via".

Darrera actualització: 04.10.2021 | 15:39

Imatges