Disponible el Certificat COVID digital de la UE per viatjar amb seguretat

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 09:00

Es pot descarregar a través de l'aplicació La Meva Salut. 

El certificat COVID digital de la UE permet viatjar de forma segura entre els estats de la Unió Europea (UE). És un document que acredita que una persona ha estat vacunada contra la COVID-19, s'ha realitzat una prova on el resultat ha estat negatiu o s'ha recuperat de la COVID-19.

Amb la denominació certificat digital s'inclouen tres opcions d'acreditació igualment vàlides per viatjar:

  1. Certificat de vacunació: permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d'una de les vacunes enfront de la Covid-19 aprovades per la UE. La validesa d'aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.
  2. Certificat de recuperació: acredita a través d'un codi QR que la persona s'ha recuperat del coronavirus després d'haver confirmat la seva malaltia mitjançant una prova PCR positiva. És vàlid des de la finalització del període d'aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva, fins 180 dies després.
  3. Certificat de prova diagnòstica (disponible pròximament): acreditació que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una PCR o prova d'antigen. El resultat de la PCR tindrà una validesa de 72 hores mentre que la de la prova d'antígens serà de 48 hores.

Des del 8 de juny, a Catalunya ja es pot descarregar aquest document a través de l'aplicació La Meva Salut, tot i que el Certificat COVID Digital de la Unió Europea no s'implantarà formalment a tots els països membres fins a l'1 de juliol.

L'objectiu d'aquest passaport sanitari és facilitar la mobilitat dins de la Unió Europea sense haver de complir restriccions addicionals pel coronavirus.

Per a més informació sobre el certificat per viatjar, podeu consultar el portal Canal Salut i el document amb les preguntes freqüents.

Darrera actualització: 11.06.2021 | 09:14