Desenvolupament de la sessió plenària ordinària del Ple de l'Ajuntament realitzada el mes de gener

Dimarts, 30 de gener de 2024 a les 14:30

Recupera la crònica amb el desenvolupament del Ple o la retransmissió del vídeo de la sessió.

El passat 25 de gener va tenir lloc la primera sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor convocada per aquest any 2024.

La jornada va començar a les 19.00 h a la Sala de Plens i com sempre, es va poder seguir en directe a través del Canal de Youtube.

A continuació, es facilita la crònica amb el desenvolupament de la sessió plenària i en aquest enllaç es pot recuperar el vídeo de la sessió.

Desenvolupament del Ple ordinari del 25 de gener de 2024

  • Part resolutiva: 7 punts de l'ordre del dia

En el primer punt de l'ordre del dia es va dur a terme l'aprovació, per unanimitat, de les actes de les sessions anteriors, entre les quals hi havia la sessió ordinària 11/2023 del dimecres 29 de novembre de 2023, la sessió extraordinària 12/2023 del dijous 21 de desembre de 2023 i la sessió extraordinària i urgent 13/2023 del dimecres 27 de desembre de 2023.

Tot seguit, i amb el segon i tercer punt, es va donar coneixement dels Decrets de l'Alcaldia, dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i de la informació econòmica tramesa a diferents administracions públiques, on els Grups Polítics Municipals de l'oposició, van poder compartir dubtes i preguntar sobre alguns temes acordats per l'equip de govern.

El quart punt va ser la Moció per demanar millores socials per als bombers i bomberes voluntàries de tot Catalunya, proposada per iniciativa de l'Ajuntament de la Garriga i aprovada per unanimitat.

L'aprovació per unanimitat de la Moció per combatre la multireincidència delictiva, presentada pel Grup Polític Municipal Junts per Sant Antoni de Vilamajor.

La segona moció presentada pel Grup Polític Junts per Sant Antoni de Vilamajor era la Moció per un Consorci de la Xarxa pedalable del Vallès Oriental i que també es va aprovar de manera unànime.

Finalment, la darrera moció en defensa de la sanitat pública i l'atenció primària va ser presentada pel Grup Polític Municipal Partit Socialista de Catalunya – Socialistes de Sant Antoni de Vilamajor

  • Part de precs, preguntes i control dels òrgans de la Corporació

A les 20.21 h començava la segona part de la sessió amb la part de precs i preguntes. A continuació, es poden recollir alguns dels temes que van exposar els Grups Polítics Municipals i es poden recuperar totes les intervencions en el vídeo de la sessió a partir del 81 minut de vídeo.

  • El regidor i regidores de JXSAV van aprofitar el seu torn fer preguntes relacionades amb la mobilitat de diversos carrers, sobre l'estat actual de la consulta de Les Pungoles, temes relacionats amb el medi ambient. Així com el prec d'instal·lació de carregadors de cotxe elèctrics de pagaments, temes relatius a les festes i als actes de Nadal, la valoració i aportacions de la Festa Major d'hivern, entre altres.
  • El Grup Polític Municipal PUSA va fer referència al comunicat del cessament dels seus regidors/es, de l'estat de l'actuació pendent de la proposta de la zona esportiva, lúdica i social de Sant Julià d'Alfou, així com la revisió del projecte del clavegueram de Can Vila. Entre altres temes de Carnestoltes i temes de la reparació dels focus del Camp de Futbol.
  • Per altra banda, ERC, en el seu torn va fer aportacions sobre la pròxima convocatòria de la Junta Local de Seguretat, de la cavalcada de reis, aportacions de la Festa Major d'hivern i sobre l'estat de reparcel·lació del carrer Barcelona. Així com diversos precs i aportacions en la mobilitat de diversos carrers, de la Taula de l'Aigua i altres propostes de millores i reparació de mobiliari urbà del Parc de Can Sauleda.
  • Finalment, la regidora del PSC va posar sobre la taula diversos temes en la mobilitat com ara la pacificació del trànsit de Can Vila, el pas de vianants ubicat davant l'Ajuntament, entre altres. També temes relatius a l'enllumenat de Can Vila, als abocaments incontrolats i a la neteja del camp de futbol i sobre l'estudi del reg de l'arbrat del municipi davant l'estat de sequera i aportacions de Festa Major i cavalcada de reis.
Darrera actualització: 30.01.2024 | 14:23