Demà arribarà una onada de calor que afectarà a tot Catalunya

Dilluns, 24 de juny de 2019 a les 08:00

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l’episodi de calor s’allargui fins al divendres

L’Ajuntament ha rebut una notificació del Servei Meteorològic de Catalunya que avisa d'una primera onada de calor que afectarà a tot Catalunya i que començarà demà, dimarts 25 de juny, i s’allargarà probablement fins al divendres 28 de juny, sobretot a l’interior. L’organisme alerta que les temperatures mínimes a zones del litoral poden ser superiors als 22ºC.

Davant d’aquest primer episodi de calor de l’estiu, el Departament d’Interior de la Generalitat recomana beure molta aigua, fer àpats lleugers i estar en llocs climatitzats. També cal fer que els infants i la gent gran beguin aigua de manera freqüent i evitar que surtin al carrer durant les hores de més sol. Així mateix, cal hidratar a les mascotes i no treure-les a passejar en els moments de més calor. Finalment, s’aconsella controlar la temperatura a les llars, evitar el sol directe al carrer i reduir l’activitat física a les hores del migdia.

En cas de patir algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap o nàusees, es recomana visitar el Centre d’Atenció Primària o trucar al 061.

Darrera actualització: 21.06.2019 | 12:45