Convocatòria per a les subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 17:00

Es podran sol·licitar a partir de demà, dimecres 28 d'octubre, a les 9 h del matí.

Avui, 27 d'octubre de 2020, s'ha publicat al DOGC la convocatòria per les subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.  Això vol dir que es podran sol·licitar a partir de demà, dimecres 28 d'octubre de 2020 a les 9 h del matí.

Cal tenir en compte que la convocatòria és per règim de concurrència no competitiva, el que vol dir que s'atorgaran per ordre d'entrada cronològic i fins a exhaurir el pressupost.

Des de la Regidoria d'Economia Local de l'Ajuntament, ja s'ha informat pels canals destinats als establiments de restauració, comerços i serveis de Sant Antoni de Vilamajor que estan apuntats al formulari Comerç Vilamajor Activa.

Tot i això, facilitem les recomanacions i informació d'interès següent:

  • Es pot preparar tots els documents per fer la sol·licitud – Certificat digital (s'accepta idCat Mòbil però s'haurà d'acreditar que la persona física és la representant del negoci), fotografia de l'interior i l'exterior del local i declaració responsable.
  • El sector de la restauració que ofereix servei a domicili pot sol·licitar l'ajuda així com perruqueries i centres de tatuatges amb IAE de centre d'estètica.
  • Les ajudes són compatibles amb altres subvencions però és important tenir en compte, que per cada subvenció les factures presentades han de ser diferents.
  • Es subvenciona el 100% de les despeses fins a 1.500€.
  • Despeses subvencionables – Despeses fixes d'estructura, tals com lloguers, subministraments, compres de producte, inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda en línia i la seva logística, així com qualsevol altra despesa derivada de dur a terme l'acció o accions corresponents.
  • No són despeses subvencionables – IVA, sous i salaris, amortitzacions i rentings i qualsevol despesa de caràcter intern, que no compti amb una factura emesa per part d'un tercer.

Adjuntem els documents següents: la resolució de DOGC amb les bases reguladores, la presentació del CCAM on explica en detall la subvenció i el model de declaració responsable. A més, podeu trobar tota la informació al següent enllaç del CCAM així com les FAQS de la subvenció.

La sol·licitud es tramita mitjançant  la pàgina del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

D'altra banda, també s'ha aprovat una nova línia de finançament AVALIS ICF Restauració i Comerç, per impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç que contribueixin a rellançar l'activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treballs. Podeu trobar més informació en aquest enllaç. 

Darrera actualització: 28.10.2020 | 08:54