Comença la prohibició de fer foc al bosc

Diumenge, 15 de març de 2020 a les 13:00

Durant els pròxims mesos, no es podrà encendre cap foc al bosc sense autorització expressa del Departament d’Agricultura

Per tal de prevenir els incendis forestals, el dia 15 de març arrenca una campanya on queda totalment prohibit fer foc al bosc sense autorització expressa del Departament d’Agricultura.

Així doncs, fins al proper 15 d’octubre, no es podrà encendre cap foc sense permís, ni als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat.

Durant els pròxims set mesos, es prohibeix especialment cremar restes de poda, marges propers a les zones forestals i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. De la mateixa manera, no es podran fer focs relacionats amb l’apicultura o l’esbarjo, tot i que queden excloses de la prohibició les zones recreatives i d’acampada i les parcel·les d’urbanitzacions que comptin amb barbacoes d’obra amb mataguspires.

Tampoc es podran llençar objectes encesos o abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un incendi, així com coets, focs artificials o artefactes que continguin foc.

Per últim, es prohibeix la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Darrera actualització: 17.03.2020 | 08:15