Com diferenciar la vespa asiàtica de les vespes autòctones?

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 12:30

Com són? Com les podem diferenciar d'altres insectes semblants? On fan els nius? Quin impacte tenen en les persones i l'entorn? Com les podem prevenir i controlar?

La vespa velutina, també anomenada vespa asiàtica, és una vespa invasora que des de l'any 2012 va arribar a Catalunya i causa molts danys i preocupacions en l'apicultura, la biodiversitat animals, les plantes conreades i la flora silvestres, així com els riscos sobre la salut pública.

Aquesta especia invasora presenta un aspecte més fosc en comparació a les vespes socials autòctones i presenta el tòrax negre i l'abdomen negre i bru, amb una fina línia groga a l'inici i una ampla franja taronja al final. Reines i obreres són similars, distingibles només a la primavera per la mida menor de les segones. La seva mida oscil·la entre el 17 i els 32 mm de llargària.

Adjuntem unes làmines divulgatives sobre la vespa asiàtica impulsades per la Diputació de Girona i amb l'objectiu de donar a conèixer, prevenir i gestionar la informació sobre aquesta espècie invasora.

I un protocol informatiu sobre les actuacions que es duen a terme per minimitzar els danys causats per la vespa asiàtica.

Darrera actualització: 24.07.2020 | 12:44