Col·locació de cartells en el Pavelló d'esports Joan Sapé i a l'Escola Joan Casas per recordar que són espais lliures de fum

Dissabte, 12 de setembre de 2020 a les 14:00

Sota el lema "A l'escola i a la zona esportiva no es fuma, ni a dins ni a fora" i coincidint amb l'inici del curs escolar 2020/2021.

Ahir es van col·locar els cartells d'entorns sense fum a l'entrada principal de l'Escola Joan Casas i al Pavelló d'esports Joan Sapé.

L'objectiu és conscienciar a totes les persones fumadores, recordar quins són els espais lliures de fum i reduir la visibilitat de la conducta de fumar on hi pot haver presència de població infantil.

L'exposició al fum del tabac implica uns riscos importants per a la salut de les persones no fumadores i pels nens i nenes, que són especialment vulnerables.

Els cartells són provisionals i s'han col·locat coincidint amb l'inici del curs escolar d'aquest dilluns. Des de l'Ajuntament s'està treballant per dissenyar una campanya definitiva amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre els espais lliures de fum de Sant Antoni de Vilamajor.

Base legal:

La Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries enfront del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac, modificada parcialment per les lleis 42/2010 i 3/2014, prohibeix fumar en tots els espais públics tancats i l'ús de cigarretes electròniques en dependències de les administracions públiques, centres sanitaris i educatius, parcs infantils i vehicles de transport públic. S'estima que l'aplicació d'aquesta llei ha contribuït a evitar entre 700 i 800 morts anuals per malalties causades per l'exposició al fum ambiental de tabac.

A més, cal afegir l'actual mesura de prevenció de la Covid-19 que prohibeix fumar en els espais públics i a la via pública si no es pot mantenir la distància de seguretat, entrada en vigor el passat 28 d'agost de 2020.

Darrera actualització: 12.09.2020 | 14:12

Imatges

Pavelló d'esorts Cartell entorn sense fum Pavelló d'esports Cartell entorn sense fum