Cinc projectes guanyen els Pressupostos Participatius

Dijous, 21 de març de 2019 a les 09:00

Des del dimarts 19 de febrer i fins al diumenge 24 de febrer, els veïns i les veïnes van votar per decidir on destinar 80.000 euros del Pressupost Municipal

A principis de gener, l’Ajuntament va posar en marxa uns Pressupostos Participatius per tal de fomentar la implicació i la participació ciutadana en la presa de decisions al poble. En aquest sentit, el Pressupost Municipal del 2019 havia previst una partida de 80.000 euros per tal que fossin els vilamajorins i les vilamajorines qui decidissin a on destinar-la.

El dimarts 19 de febrer, va començar la fase final de votació. Les 12 propostes finalistes, d’un total de 77 projectes ciutadans presentats, es van puntuar en línia a través d’una plataforma digital de participació ciutadana i de manera presencial a les OAC de l’Ajuntament i de Sant Julià d’Alfou i al Casal Sociocultural Escoles Velles. Fins al diumenge 24 de febrer, cada persona va poder prioritzar un màxim de cinc propostes i a cada projecte li va poder atorgar entre 1 i 5 punts en funció del nivell de rellevància que li va voler donar.

Un cop fet el recompte de vots, cinc projectes han estat els guanyadors del procés participatiu, els quals sumen en el seu conjunt 76.000 euros. Així doncs, l’Ajuntament començarà a treballar en l’arranjament dels vorals del passeig de la riera, la creació de material divulgatiu sobre la remunipalització de l’aigua, la instal·lació de dues càmeres de seguretat a Les Pungoles, l’enllaç del sector sud-est del poble amb el Camí Ral i la construcció d’un rocòdrom al municipi.

Els cinc projectes guanyadors i totes les propostes ciutadanes presentades es poden consultar a la plataforma digital de participació ciutadana. Moltes tenen un gran valor i per aquest motiu, el consistori està estudiant com incorporar-les a les seves actuacions ordinàries.

A continuació, s’enumeren les cinc propostes guanyadores:

1. Arranjament dels vorals del passeig de la riera

Punts: 217

Valoració econòmica: 12.000 euros

2. Difusió de la sobirania i democràcia de l'aigua

Punts: 186

Valoració econòmica: 7.000 euros

3. Instal·lació de dues càmeres de seguretat a Les Pungoles

Punts: 169

Valoració econòmica: 22.000 euros

4. Enllaç del sector sud-est del poble amb el Camí Ral

Punts: 166

Valoració econòmica: 20.000 euros

5. Construcció d'un rocòdrom

Punts: 156

Valoració econòmica: 15.000 euros

Darrera actualització: 26.03.2019 | 10:03