Certificat autorresponsable de desplaçament

Dissabte, 21 de març de 2020 a les 00:00

El Govern crea un certificat autorresponsable per justificar desplaçaments durant el confinament. Podeu imprimir-lo des dels documents annexos d'aquesta notícia, on també hi trobareu un document amb preguntes freqüents.

A partir de la matinada de diumenge a dilluns, entra en vigor el certificat autorresponsable per justificar desplaçaments durant el confinament. Servirà per garantir que les persones que es desplacin ho fan per una de les mesures permeses: adquirir aliments, assistència a un centre sanitari, retorn a la residència habitual, desplaçament a una entitat financera o d'assegurances o bé a causa de força major que s'haurà d'especificar.

En aquest certificat, que no és obligatori portar ja els cossos policials també en tindran però sí recomanable, les vilatanes i vilatans hauran d'especificar la direcció d'orígen, de destí i les dades personals. En el document adjunt a la notícia us el podeu descarregar. També trobareu un document amb preguntes freqüents.

Segons el Conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, "es tracta d'un exercici de confiança en la ciutadania, però si algú vol enganyar als cossos policials, s'aplicarà la sanció corresponent".

Darrera actualització: 21.03.2020 | 13:10