Biblioteca Joana Raspall i Juanola, és la nova denominació de l'equipament municipal de Sant Antoni de Vilamajor

Diumenge, 22 d'agost de 2021 a les 14:45

La sala d'actes portarà el nom de la segona finalista, l'escriptora Maria Carme Roca i Costa

El passat dissabte 21 d'agost va tenir lloc l'acte de presentació de la guanyadora del procés participatiu realitzat per triar i denominar la Biblioteca Municipal amb nom de dona.

Les dues finalistes, Joana Raspall i Juanola i Maria Carme Roca i Costa, van ser escollides des de l'Institut Vilamajor, l'Escola Joan Casas, l'entitat Viladones i la mateixa Biblioteca i van passar a votació popular. On els vilamajorins i vilamajorines van poder votar i decidir entre les dues propostes finals.

En l'acte de presentació, emmarcat dins la programació de la Festa Major, es va donar a conèixer el nom de la guanyadora: Joana Raspall Juanola.

L'acte va ser organitzat per la Biblioteca i es va iniciar amb l'espectacle "De la paraula a la dansa" a càrrec de l'Elena Codó i Helena Pellisé, un recital de poesia i textos de les finalistes representats amb la dansa i que va deixar meravellat a les persones assistents.

La família de Joana Raspall, va ser convidada a l'acte, però, malauradament, la filla de Joana Raspall, Imma Cauhé, va morir la setmana passada. I l'acte de presentació va ser dedicat a ella, que es va ocupar tan fidelment del llegat de la seva mare fins a l'últim moment.

La segona part va comptar amb la presència i parlaments de l'alcalde, Raül Valentín i del Valle, que també va llegir les biografies de les dues finalistes. I la regidora de Cultura i Igualtat, Elena Pino Galbany, també va llegir el seu escrit reivindicant el paper i la poca representació femenina en la societat i la necessitat de lluitar amb petites accions i donar visibilitat a les dones.

Maria Carme Roca, segona finalista i veïna de Sant Pere de Vilamajor, també va ser convidada i va assistir acompanyada de la seva família. Va sortir al faristol tot dedicant les seves paraules i el seu agraïment a la biblioteca i donant suport a la iniciativa d'un nom de dona a l'equipament. "Tot un honor haver quedat finalista amb la immensa i immortal Joana Raspall, que els seus poemes ens acompanyen sempre"

Tot seguit, es va procedir a fer el destapament de la nova placa per donar a conèixer la nova denominació de l'equipament, amb la participació dels representants de l'Institut Vilamajor, de Viladones i la directora de la Biblioteca, l'alcalde i la regidora de Cultura.

Cristina Gómez, la directora de la Biblioteca, va donar la notícia del bateig de la sala d'actes amb el nom de la segona finalista, Maria Carme Roca i present a l'acte.

Pròximament, l'edifici municipal lluirà la nova denominació, Biblioteca Joana Raspall i Juanola a la seva façana i a la sala d'actes el vinil de Maria Carme Roca.

Des de l'Ajuntament, agraïm la participació de totes les persones i col·lectius que han fet possible aquest procés per denominar i donar visibilitat a les dones en els carrers, places i edificis de Sant Antoni de Vilamajor.

Darrera actualització: 22.08.2021 | 15:21