Arriba la campanya "Vilamajor - residu + consciència" als establiments del sector alimentari i de restauració per fer de Sant Antoni de Vilamajor un Municipi de Residu Zero

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 17:00

Amb la finalitat de reduir la fracció de residus a les compres quotidianes i promoure l'ús d'embolcalls reutilitzables com les bosses per comprar a granel, les carmanyoles i els pots de vidre.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Reducció de Residus d'enguany, l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, a través de la Regidoria de Sostenibilitat, i en exercici de la competència que li és pròpia, organitza una campanya anomenada "Vilamajor – residu + consciència" des de l'Associació Teleia i a través del comerç local. 

L'objectiu de la campanya és aconseguir que les vilamajorines i els vilamajorins s'acostumin a utilitzar els seus propis envasos de casa (bosses, pots de vidre, carmanyoles...), per tal de reduir la fracció de deixalles a les compres quotidianes.

A partir d'aquesta setmana, podreu trobar la insígnia "ESTABLIMENT RESIDU ZERO" a la majoria d'establiments d'alimentació i de restauració de Sant Antoni i de Sant Pere de Vilamajor.

Tenir aquesta insígnia significa que l'establiment accepta que anem a comprar amb els nostres propis embolcalls.

  • A les fruiteries i altres establiments que fan venda a granel de producte sec, també hi trobareu bosses de roba de TELEIA fetes amb roba reutilitzada i amb molta estima, que podreu reutilitzar cada cop que aneu a comprar producte sec.
  • A les carnisseries i peixateria podeu portar la carmanyola de casa, així, quan arribeu a casa ho podreu endreçar directament a la nevera o al congelador.
  • Quan vulgueu comprar infusions podeu portar el pot de vidre o la bossa de roba.
  • I quan aneu als restaurants, si sou de les persones que sempre els queda menjar al plat, podeu portar la carmanyola de casa i emportar-vos el que quedi al plat a casa.

D'aquesta manera, s'ha comptat amb la implicació i participació dels comerços del sector alimentari, sigui establiment comercial o de restauració, amb la finalitat de fomentar l'ús de l'embolcall reutilitzable i reduir la producció de residus.

L'objectiu és que aquesta proposta quedi instaurada com a pràctica habitual en els establiments i que Vilamajor esdevingui Municipi Residu 0.

Des de l'Ajuntament demanem la col·laboració de la ciutadania a l'hora de fomentar aquest hàbit en benefici del planeta i de les generacions més joves i les futures.

I agraïm la implicació i gran acollida de la iniciativa per part dels establiments participants, així com la gestió de l'Associació Teleia per fer-ho possible. 

L'associació Teleia promou la sostenibilitat per reduir el residu plàstic del planeta, l'economia Circular per reutilitzar peces de roba en desús i facilita la inclusió social.

La Terra és una herència pels nostres fills i filles, i hem de fer tots els esforços que calgui, ja que és el nostre deure garantir el seu futur.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 14:02