Arriba la 3a edició del «Curs de pòdcast, les noves narratives que escolta el món», una oportunitat per crear el teu propi pòdcast i aprendre els secrets de la creació, distribució i promoció sonora

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 09:00

Adreçat a persones majors de 16 anys, places limitades i inscripcions obertes fins al 20 de febrer a través del correu a info@comsoc.cat.

La regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor organitza la tercera edició del «Curs de pòdcasts, les noves narratives que escolta el món», per aprendre tots els secrets de la creació, distribució i promoció sonora.

Les sessions seran els divendres a la tarda, de 18.00 a 20.00 h en els estudis de Ràdio Vilamajor, i començaran el 23 de febrer fins al 14 de juny de 2024.

Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el dimarts 20 de febrer, les persones interessades han de fer la reserva de plaça enviant un correu a info@comsoc.cat amb el nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, per confirmar la disponibilitat.

Una formació gratuïta que s'adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys que tinguin la disponibilitat i el compromís d'assistir al 80% de les sessions.

La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona, i s'imparteix a càrrec de COMSOC - Comunicació Social i amb la col·laboració de Ràdio Vilamajor.

Detalls de la formació

El curs se centrarà a facilitar els coneixements, els recursos, els exemples, i les pràctiques necessàries per poder elaborar un projecte amb l'expressivitat pròpia del llenguatge sonor. A més, cada persona inscrita disposarà de cinc hores de tutoria personalitzada per tal de gaudir de l'acompanyament necessari per fer créixer el seu projecte de pòdcast.

La metodologia de les sessions combinarà l'exposició de continguts, l'audició de materials, un diàleg permanent amb els i les participants, la pràctica sonora, i temps per a preparar el mateix projecte. També hi haurà un treball col·laboratiu entre iguals, a través de diferents dinàmiques grupals, que permetrà compartir les habilitats i competències de les persones participants, compartir aprenentatges i cooperar entre projectes.

El contingut del projecte ha d'estar relacionat amb l'Agenda 2030, que recull els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que tracten temes tan diversos com la igualtat de gènere, l'acció climàtica, i el consum i la producció sostenibles.

En la darrera sessió de la formació es presentarà cada projecte públicament a través d'un programa de ràdio en directe al Porxo de Can Sauleda, que serà emès per Ràdio Vilamajor, en què rebrà el feedback de persones relacionades amb la matèria.


Experiència de l'equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat cooperativa sense ànim de lucre que neix l'any 2008 i des d'aleshores estimula l'educomunicació, especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l'any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el pòdcast era un element central, el van anomenar «Concurs de pòdcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 pòdcasts per part d'infants, joves i adults.

Amb l'experiència d'haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l'Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC, Recentment COMSOC ha impulsat la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d'arreu dels Països Catalans.

Darrera actualització: 05.02.2024 | 08:32

Imatges