Aquesta setmana la Policia Local realitza una campanya de seguretat viària per evitar distraccions al volant

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 12:00

Orientada a controlar les distraccions ocasionades per la utilització del mòbil i altres aparells.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor informa que durant aquesta darrera setmana del mes d'abril, la Policia Local, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, està realitzant una campanya de seguretat viària sobre les distraccions al volant.

Aquest tipus de campanyes són imprescindibles per a conscienciar als usuaris i a les usuàries de la via dels riscos que implica les distraccions mentre es condueix i les conseqüències que pot comportar.

Conductes com fer una trucada de telèfon amb el mòbil, respondre o llegir un WhatsApp o fins i tot encendre's una cigarreta, suposen treure la mirada de la carretera durant un petit temps, suficient per poder perdre el control del vehicle, reduir la distància de seguretat i, fins i tot, provocar un accident de circulació.

La darrera modificació de la llei de trànsit va incrementar fins a 6 punts de sanció d'agafar el telèfon mòbil subjectant-lo amb la mà, la conducta que més distracció provoca en la conducció.

Per evitar-ho, els agents de la Policia Municipal estan realitzant durant aquesta setmana controls a diferents punts del municipi per ajudar a promoure una mobilitat segura i evitar així possibles infraccions.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 12:19